Descobreix aquestes broquetes de tofu! Delicioses!
El característic paladar neutre del tofu, unit a la seva textura, que recorda la d’una esponja i és capaç d’absorbir sabors i aromes, permet personalitzar-lo i adaptar-lo a qualsevol plat.
Broquetes de tofu amb salsa de miso
En aquesta recepta, el tofu es combina amb salsa de miso, un condiment típic de la gastronomia japonesa deliciós i ric en proteïnes vegetals, igual que el tofu.
Ingredients
Per a la salsa
Elaboració
- Talla el pebrot verd en porcions més o menys quadrades per a les broquetes i pica finament el julivert. Reserva-ho.
- Escorre el tofu pressionant-lo amb suavitat, per eliminar-ne l’excés de líquid i que absorbeixi millor la salsa tamari. Recorda que el líquid el pots aprofitar per a una altra recepta.
- Talla el tofu en rectangles, col·loca’l en una safata plana, afegeix-hi el tamari, barreja-ho i deixa-ho reposar a la nevera durant una hora com a mínim.
- Aprofita mentre es marina el tofu per preparar la salsa. Ratlla el gingebre i pica el gra d’all, després d’eliminar-ne el germen. Reserva-ho.
- Posa en un bol el miso d’ordi, la tahina integral, l’oli de sèsam torrat, el suc de llimona i l’aigua. Barreja-ho fins a obtenir una salsa consistent, però fluida.
- Finalment, incorpora-hi el gingebre ratllat i l’all picat, barreja-ho una última vegada i reserva la salsa.
- Munta les broquetes amb el tofu marinat, els tomàquets cirerols i el pebrot verd. Fes-ho en l’ordre que més t’agradi, totes iguals o diferents.
- Escalfa la graella amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra i marca les broquetes per tots dos costats, fins que estiguin daurades.
- Serveix-les amb la salsa de miso per damunt i decora-les amb julivert picat.
Una recepta ideada per Míriam Fabà.
¿T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més receptes.