Receptes
Brownie d’avellanes i coco
És difícil dir que no a un brownie. Aquest és bastant fàcil de fer i resulta molt especial gràcies al gust del coco, la textura de les avellanes i el punt aromàtic que li proporciona la canyella.
Gaudeix amb aquesta deliciosa recepta que et proposa la foodbloger Green Mama.

Brownie d’avellanes i coco
Ingredients:
- 2 tasses d‘avellanes crues sense pell
- 1/3 de tassa de beguda d’ametlles
- 10 figues deshidratades
- 4 ous
- 150 g de xocolata 70% cacau
- 1/2 tassa de coco ratllat
- 1/3 de tassa de xarop d’atzavara
- 1/4 de tassa d‘oli de coco
- 2 cullerades de cacau en pols
- 1 cullerada petita de canyella en pols
- 1/2 cullerada petita de flor de sal natural
Elaboració:
- Encén el forn a 180ºC.
- Agafa un motlle apte per al forn, pot ser rodó de 20 cm o de la forma que més t’agradi, i unta’l amb una mica d’oli de coco perquè el brownie no s’enganxi.
- En una safata de forn, posa les avellanes i deixa-les torrar al forn uns 10 minuts. A partir del minut 5 vigila que no es cremin, ja que dependrà de la potència del forn.
- Una vegada torrades les avellanes, pela-les i col·loca-les en un processador d’aliments i tritura-les bé, però no massa perquè no es transformin en una crema d’avellanes. Reserva-les.
- Talla 100 g de xocolata a trossos i posa-la a fondre en un cassó amb l’oli de coco, la beguda d’ametlles, el cacau i la canyella. Remena-ho bé.
- En un bol gran, col·loca les avellanes triturades i la xocolata fosa i barreja-ho. Incorpora-hi el coco ratllat i remena-ho. Afegeix els ous un a un a la massa i l’atzavara. Finalment, afegeix les figues prèviament tallades en trossos i el polsim de sal i barreja-ho.
- posa tota la barreja al motlle i enforna’l durant uns 30 minuts.
- Quan estigui fet deixa’l refredar uns 15 minuts abans de desenmotllar-lo. Mentrestant, prepara el topping.
- Fon els 50 g restants de xocolata amb una mica de beguda vegetal i quan estigui ben fosa i barrejada apaga el foc i pinzella el brownie.
- Serveix-lo acompanyat de la teva fruita de temporada preferida.
Contingut relacionat
- Receptes
Pastís de xocolata i figues
La textura suau i lleugera de la xocolata negra exalta...
- Receptes
Coulant de xocolata i ametlles
Coulant de xocolata i ametlltes, unes clàssiques postres, cruixents per...
- Receptes
Parfait de compota de pera, iogurt i xocolata
El parfait són unes postres a capes molt vistoses i...