Bruschetta de faves i ametlles amb maduixes i menta
Gaudeix d’aquest bruschetta de faves deliciós i saludable en un esmorzar tipus brunch, a l’hora de menjar acompanyat d’una amanida o per a sopar al costat d’una crema de verdures o una sopa.
Talla les maduixes a rodanxes, cobreix-les amb vinagre d’umeboshi i una cullerada de sucre de coco, i deixa-les macerar durant 25 minuts com a mínim.
Retira les llavors de les faves de la beina, col·loca-les en una olla amb aigua bullent amb un pessic de sal i cou-les uns 7 minuts.
Amb una forquilla esmicola el formatge d’ametlles i pica’l amb les faves ja cuites. Incorpora-hi dues cullerades de xucrut i una cullerada d’oli d’oliva verge extra, remena-ho acuradament i afegeix-hi les fulles de menta picades.
Torra les llesques de pa, unta-les generosament amb la mescla anterior i col·loca-hi damunt germinats, rodanxes de fresca macerades, favetes cuites i ametlla picada.
Amaneix-ho amb el líquid del macerat i decora-ho amb unes fulles de menta.
RecRecepta elaborada per Alf Mota, ecoxef i professor de cuina saludable.