Cacau en pols, imprescindible de tardor 2018

El cacau en pols ecològic i de comerç just és un producte ideal per preparar postres de tardor o prendre una beguda calenta, que estimula les endorfines del cervell i proporciona benestar.

Considerat un superaliment, el cacau és un gran antioxidant ric en magnesi i ferro. A més, aporta l’energia necessària que s’adapta a les teves necessitats. És a dir, t’activa si tens la necessitat d’estar despert o t’aporta calma mental i et relaxa físicament gràcies al magnesi. També regula la tensió arterial gràcies als flavonoides que conté i té un efecte antiinflamatori.

D’altra banda, el consum de cacau ajuda al cervell a produir anandamida, un neurotransmissor que proporciona sensació de plaer i felicitat. També conté serotonina i feniletilamina, hormones que estimulen la sensació de benestar.

El cacau pur ecològic és un aliment saludable, ja que no conté sucres refinats ni greixos hidrogenats. A més, té un gran poder antioxidant, a diferència del cacau torrat (sovint refinat). El cacau torrat perd moltes de les seves qualitats quan se sotmet a la calor, ja que els flavonoides del cacau es descomponen; es poden perdre fins a un 70% d’antioxidants.

A l’hora de comprar cacau, és important que el triïs ecològic i de comerç just. D’aquesta manera t’assegures que no porta residus ni additius químics i que les persones que han treballat collint-lo i manipulant-lo han estat remunerades justament per la seva feina. Inverteixes en salut i ajudes les famílies productores a tenir una vida més digna.

Cacau en pols, imprescindible de tardor

Amb el canvi d’estació hi ha menys hores de llum i el primer fred provoca una baixada de les temperatures. Com a conseqüència, també es redueixen els nivells de serotonina i ens venen de gust aliments més energètics que ens facin sentir bé, com el cacau, que proporciona una agradable sensació de benestar i estimula les endorfines del cervell.

Cacau en pols a la cuina

El cacau en pols és ideal per preparar postres de tardor com pastissos, pans de pessic casolans, magdalenes, panacottes i mousses. Les nostres propostes:

I, si a més vols afegir-li efectes probiòtics, prepara una tassa de cacau en pols amb beguda vegetal i kuzu. Dilueix el kuzu en fred, escalfa-ho i afegeix-hi canyella en pols.

Troba el bono imprescindibles a l’app Veritas, acumula ecos i bescanvia’ls per euros de descompte en les teves compres!