Consells

Calci per frenar l’osteoporosi

Per aturar la pèrdua de densitat òssia en les persones grans és habitual recomanar un augment del consum de lactis i de suplements de calci, ja que l’eficiència de l’absorció d’aquest mineral disminueix a mesura que l’edat augmenta. Es tracta d’una bona solució? Calci per frenar l'osteoporosi - Veritas Sens dubte, l’aportació de calci en la dieta sempre ajuda quan hi ha un problema d’osteoporosi. El que passa és que el dels suplements alimentaris o dels productes lactis enriquits (generalment a força de sals de calci) no funciona per a tothom. Cal tenir en compte que el 99% del calci que entra al cos es diposita en els ossos i les dents, però la resta es dissol a la sang i tendeix a dipositar-se en els teixits corporals i artèries, fet que els endureix. Per tant, el que sí interessa incloure en la dieta són els nutrients idonis per regenerar l’os sense alterar ni perjudicar l’organisme. Per això, cal buscar aliments que continguin calci i altres coadjuvants (magnesi, fòsfor, vitamina D) i que siguin fàcils de digerir i absorbir. Una molt bona opció és augmentar la ingesta d’aliments d’origen vegetal rics en calci: sesam, ametlles, llavors de rosella i petites quantitats d’algues (hiziki, wakame o cochayuyo).

Fonts imprescindibles de calci

  • Crucíferes: les verdures d’aquesta familía (bròquil i totes les varietats de col) no només són riques en calci, sino que a més contenen vitamina K, que regula l’osteocalcina, la proteïna encarregada de regenerar los i donar-hi solidesa.
  • Soja en totes les seves varietats: aporta un interesant contingut de calci, i és una mica més elevat en el cas del tofu.
  • Cigrons i peix blau petit: són dues fonts excel·lents i es poden convertir en magnífics aliats contra la degeneració òssia.

Contingut relacionat

  • Consells

Tofu arrebossat amb gomashio

Tofu arrebossat amb gomashio, un condiment a base de sèsam,...

  • Consells

Cuscús amb carbassa i cigrons – FastGood

Cuscús amb carbassa i cigrons. Recepta preparada pel reconegut xef...