Receptes
Canelons d’albergínia i tonyina
Mireia Anglada prepara uns canelons d’albergínia i tonyina, una recepta divertida i alternativa als canelons tradicionals. L’albergínia és rica en fitonutrients, uns compostos vegetals que ajuden a eliminar els radicals lliures del cos, que danyen les cèl·lules de l’organisme.

Ingredients (10 canelons)
- Albergínies
- Fulles d’alfàbrega
- Oli d’ oliva
- 500gr de pebrots escalivats
- 500gr d’albergínia
- 1,5kg de tomàquets
- 1kg de ceba
- 3 grans d’all
- 1dl d’oli d’oliva
- 1kg de ventresca
- 2cs de vinagre de poma
- Oli de gira-sol
- All
- Llorer
- Farigola
- Bitxo
- Sal
- 40gr d’alfàbrega
- 30gr de pinyons
- 1cp de pasta d’umeboshi
- 1cp de shiro miso
- 1 all petit
- 30gr de julivert
- 1dl d’oli d’oliva
Elaboració
- Pela les albergínies, talla 60 làmines de 2 mm de gruix, sala-les i deixa-les suar. Fes les tires d’albergínia al forn amb oli d’oliva sense que s’assequin i reserva.
- Per preparar el farcit, ofega la ceba en oli fins que comenci a agafar color, afegeix-hi els alls i el tomàquet. Tapa-ho i cou-ho durant 5 minuts, destapa-ho i deixa-ho coure lentament 20 minuts més. Afegeix-hi l’albergínia, salpebra i cou fins que s’evapori. Reserva.
- Sala la tonyina, marina-la i deixa-la blanquejar durant 1 hora i posa-la a confitar en oli amb vinagre de poma. Coure-la al bany maria durant 20 minuts i reserva.
- Per preparar el pesto, tritura tots els ingredients, excepte l’oli, fins a aconseguir una pasta. Emulsiona amb l’oli fins que aconsegueixis una barreja estable i reserva.
- Munta els canelons ajuntant el farcit amb la tonyina i embolica’ls amb les tires d’albergínia. Acompanya de pesto i fulles d’alfàbrega.