Receptes

Canelons d’albergínia i tonyina

Mireia Anglada prepara uns canelons d’albergínia i tonyina, una recepta divertida i alternativa als canelons tradicionals. L’albergínia és rica en fitonutrients, uns compostos vegetals que ajuden a eliminar els radicals lliures del cos, que danyen les cèl·lules de l’organisme. Canelons d'albergínia i tonyina - Veritas

Ingredients (10 canelons)

Per al farciment: Per a la tonyina confitada: Per al pesto:

Elaboració

  1. Pela les albergínies, talla 60 làmines de 2 mm de gruix, sala-les i deixa-les suar. Fes les tires d’albergínia al forn amb oli d’oliva sense que s’assequin i reserva.
  2. Per preparar el farcit, ofega la ceba en oli fins que comenci a agafar color, afegeix-hi els alls i el tomàquet. Tapa-ho i cou-ho durant 5 minuts, destapa-ho i deixa-ho coure lentament 20 minuts més. Afegeix-hi l’albergínia, salpebra i cou fins que s’evapori. Reserva.
  3. Sala la tonyina, marina-la i deixa-la blanquejar durant 1 hora i posa-la a confitar en oli amb vinagre de poma. Coure-la al bany maria durant 20 minuts i reserva.
  4. Per preparar el pesto, tritura tots els ingredients, excepte l’oli, fins a aconseguir una pasta. Emulsiona amb l’oli fins que aconsegueixis una barreja estable i reserva.
  5. Munta els canelons ajuntant el farcit amb la tonyina i embolica’ls amb les tires d’albergínia. Acompanya de pesto i fulles d’alfàbrega.