Canelons de bolets, l’alternativa vegetariana als tradicionals canelons del dia de Sant Esteban. Els canelons tenen aquesta màgia que enamora a primera vista. Amb el farcit de bolets, es converteixen en un plat sa i fàcil de cuinar.
Canelons de bolets
Ingredients:
6 plaques de lasanya
50 g de parmesà
Per al farcit:
1/2 ceba
1/2 porro
10 bolets xiitake
5 xampinyons
1 cullerada sopera d’orenga
5 cullerades soperes de salsa de tomàquet
1 got de brou de verdures
5 xampinyons Portobel·lo
1 branqueta de romaní
Sal
Pebre
Per a la beixamel:
100 ml de llet de coco
1/2 ceba
25 g de margarina
100 g de farina de blat integral
1/2 cullerada petita de nou moscada
Sal
Pebre
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Posa a hidratar les plaques de lasanya i reserva-les.
Comença preparant el farcit. Talla finament la ceba i el porro i escalfa’ls a foc lent.
Trosseja els bolets finament i afegeix-los a les verdures, juntament amb el brou i les espècies. Quan els bolets ja estiguin fets, afegeix-hi la salsa de tomàquet i deixa-ho coure un minut.
Per fer la beixamel, pica mitja ceba i escalfa-la amb la margarina en una olla uns minuts a foc lent. Incorpora-hi la farina i sense parar de remenar cou-ho durant uns minuts més.
Condimenta-ho amb la nou moscada, una mica de sal i pebre.
Per acabar, aboca-hi la llet de coco (que hauràs escalfat prèviament) a poc a poc i barrejant contínuament fins a aconseguir una textura cremosa.
Emplena les plaques de lasanya i enrotlla-les com si fossin canelons.
Col·loca els canelons en una safata de forn, cobreix-los amb la beixamel de manera abundant, empolvora’ls amb el parmesà i gratina’ls durant 8 minuts a 180ºC.
Prepara els nous plats seguint els vídeos de les receptes que preparen les bloggers amb les que col·laborem.
Contingut relacionat
Pasta
Canelons d’albergínia i tonyina
L'ecochef Mireia Anglada prepara uns canelons d'albergínia i tonyina, una...
Pasta
Lasanya vegana de plàtan a la bolonyesa
Lasanya vegana de plàtan a la bolonyesa. Anima't a preparar-la!...
Pasta
Macarrons amb tempeh
El tempeh conté proteïnes de gran valor biològic i és,...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.