Carbassa farcida, un plat deliciós i reconfortant, perfecte per preparar el dia anterior i portar a la feina un menjar casolà i completa. Els cigrons són molt energètics i una font excepcional de proteïnes i fibra. Per la seva banda, l’espelta és una varietat de blat que també aporta energia, proteïnes i vitamines del grup B.
Gaudeix amb aquesta recepta que ens proposa la food blogger
Green Mama.
Carbassa farcida de cigrons i espelta
Ingredients:
Per a la vinagreta:
Elaboració:
- Comença per preparar la vinagreta: esprem la llimona i barreja el suc obtingut amb el tamari, l’oli d’oliva i el sèsam. Remena-ho bé i reserva-ho.
- Escalfa el forn a 200ºC.
- Renta la carbassa, parteix-la per la meitat i treu-ne les llavors.
- Prepara una salsa amb el garam masala, l’oli d’oliva i la sal marina, i impregna bé la carbassa amb aquesta salsa.
- En una safata de forn, col·loca la carbassa amb la pell a sota i rosteix-la durant uns 25 minuts o fins que notis que la forquilla entra perfectament dins la polpa. Quan estigui, espera que es refredi una mica i retira una part de la polpa per barrejar-la amb el farcit.
- Renta i cuina l’espelta segons les instruccions de l’embolcall. Per a una cocció millor, remulla el gra durant unes hores o tota la nit.
- Passa per aigua els cigrons i escorre’ls amb la vinagreta.
- Torra en una paella les llavors de girasol i de cerbassa i trosseja-les.
- En un bol gran, col·loca l’espelta ja cuita i escorreguda, els cigrons, les panses, les llavors torrades, la polpa de la carbassa i una mica de coriandre fresc.
- Farceix les carbasses i decora-les amb fulles de coriandre fresc.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb
cereals i llegums.