Ceba tendra rostida amb green chutney

Ceba tendra, ingredient imprescindible en multitud de receptes, en aquest cas asumeix el protagonisme principal. El contrapunt a la dolçor natural de la ceba tendra el posa el toc agredolç del chutney de dàtils i gingebre.

Aquesta recepta ens la proposa la Rocío, de Let it be cosy.

Ceba tendra rostida amb green chutney

Ingredients:

  • 600 g de ceba tendra
  • 1 cullerada petita de comí en pols
  • 4 cullerades soperes d‘oli de coco líquid
  • 1/2 cullerada petita de sal

Per al green chutney:

Per a la guarnició:

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 200ºC en mode ventilador.
  2. Pela el gingebre i treu la llavors dels dàtils. Reserva-ho.
  3. Talla les cebes tendres per la metitat i per llarg sense rebutjar la coa verda i posa-les en una safata amb paper de forn juntament amb l’oli de coco líquid, el comí en pols i la sal.
  4. Enforna les cebes durant 10 minuts. A continuació gira-les i deixa que es cuinin uns 10 minuts més. Torna-kes a girar i enforna-les 10 minuts més fins que estiguin daurades i tendres.
  5. Mentre es rosteixen les cebes, posa les avellanes en una altra font al forn durant 10 minuts. Passat aquest temps, treu-les del forn, deixa-les refredar i trosseja-les. Reserva-les.
  6. Per fer el green chutney posa en una batedora d’alta velocitat 50 g de julivert, els dàtils, el gingebre fresc, el vinagre, l’oli i la sal, i tritura-ho tot fins a aconseguir una salsa homogènia.
  7. Finalment, pica 15 g de julivert i afegeix-lo a la preparació anterior.
  8. Serveix les cebes tendres sotides amb el green chutney, les tàperes i les avellanes rostides.

Gaudeix de les nostres receptes amb verdures!