Diccionari d'aliments
Cerveses artesanes i ecològiques
Les cerveses ecològiques fermenten de manera natural sense que hi intervingui cap químic, s’elaboren de manera sostenible i tots els ingredients són d’origen ecològic i estan lliures de residus de fertilitzants artificials.

Cerveses artesanes i ecològiques
Lager
Aquest tipus de cervesa fermenta a baixa temperatura (0-4ºC) i es caracteritza per ser lleugera i espumosa.- Lybica Lager: una cervesa artesana de La Cerdanya, Girona.
- Bdegust: feta amb llúpol de km 0 per una empresa gironina que dona feina a persones en risc d’exclusió social.
- Alsfelder Pilsner i San Miguel ecològica: són al mercat des del 2003 i l’empresa té el Premi de Medi Ambient a l’Empresa de la Fundación Biodiversidad.
Ale
Sota aquesta denominació s’agrupen les cerveses que incorporen llevats de fermentació alta (15-24ºC) i que tenen aromes afruitades. La família Fernández-Pons elabora a València quatre cerveses que pertanyen a aquesta categoria: la Bola 8 (Brown ale), fosca, torrada i potent, que es fa amb vuit tipus de maltes d’ordi i blat; la Albada, amb fons cítric i una agradable amargor final ; la Altura de vuelo sense gluten, que manté intactes les propietats organolèptiques. També s’inclouen en aquest grup la cervesa Flor, elaborada amb aigua de manantial; la Lybica IPA (India pale ale), que destaca per la seva lleugeresa en boca. Aquesta última és de Girona i es fa amb aigua del riu Ter.Weizen
Molt típica del sud d’Alemanya i de graduació i gust molt suaus, s’elabora amb malta d’ordi i una elevada proporció de malta de blat, que li proporciona una tonalitat blanquinosa. Una de les més consegudes és la Weisse Riendenburger, de color brillant, paladar fi i afruitat, no filtrada i fermentada en ampolla.D’espelta
Tot i que es comporta de manera similar al blat, l’espelta dota la cervesa d’una aroma més d’herba i potencia el sabor en sabor. En aquest grup destaca la Riendenburger d’espelta, una delícia daurada d’olor subtilment afruitada.Sense gluten
De paladar similar al tradicional, però amb una mica menys d’escuma.- Altura de vuelo: fa servir l’enzim de papaia per suprimir el gluten del blat.
- Lammsbräu: és realment saborosa.
Sense alcohol
L’eliminació de l’alcohol es pot fer de dues maneres: limitant la quantitat d’etanol en la fermentació o separant l’etanol amb una màquina. A les nostres botigues trobaràs l‘Ekotrebol sense alcohol 0,02% i la Riendenburger d’espelta sense alcohol 0,05%, una mica més afruitada.Amb aromes cítriques
Els cítrics s’han utilitzat en l’elaboració de cervesa des de temps immemotials. La Radler Alsfelder incorpora suc de llimona i l‘Albada conté infusió de pell de taronja.Amb missatge
A Esteviños (Galícia), el primer fabricant de cervesa artesanal ecològica desenvolupa un projecte que ajuda a frenar la despoblació en l’àmbit rural. A més, contribueix a difondre la història de dones gallegues il·lustres i cada varietat té una imatge diferent. No deixis de tastar la Galega de fajol i la Galega d’ordi.Coneixes la Paleobirra?
De gust delicat, similar al de la cervesa, la PaleoBirra Kombutxa és una beguda amb llúpol, suc de poma i té verd kombutxa, que li dona un toc entre àcid i cítric. No conté gluten ni alcohol i sí tots els beneficiosos probiòtics que li aporta el kombutxa.Contingut relacionat
- Diccionari d'aliments
BdeGust, un projecte social de cervesa artesana, ecològica, vegana i de proximitat
La Blanca i en Lluís tenien un objectiu: elaborar una...
- Diccionari d'aliments
Seitan amb verdures i salsa de cervesa
Seitan amb verdures i salsa de cervesa, un guisat deliciós...
- Diccionari d'aliments
El vi ecològic és més antioxidant que el no ecològic – Estudis
El vi ecològic es diferencia del no ecològic en dos...