Ara a Veritas

Challenge Veritas: Acció per al clima

El món té el repte d’adoptar mesures per combatre el canvi climàtic i els seus efectes. Per aquest motiu, durant el mes de desembre et proposem uns challenges entorn de l’ODS 13: Acció per al clima.

ODS 13: Acció pel clima - Sostenibilitat - Veritas

ODS 13: Acció per al clima

El repte ambiental més important a què ha de fer front la humanitat aquest segle XXI és el canvi climàtic. Les emissions de diòxid de carboni han augmentat quasi un 50% des del 1990 i cada any moren milions de persones a tot al món a causa de la contaminació, entre molts altres efectes. Per aquest motiu, l’ODS 13 s’enfoca a prendre mesures per combatre aquest problema centrades en la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle.

En aquest sentit, són moltes les iniciatives que des de Veritas estem duent a terme per combatre el canvi climàtic.

I tu, com hi pots col·laborar?

  1. Challenge 1: Mou-te caminant, en bici o en transport públic. Amb quin mitjà de transport et desplaces normalment? Apunta quantes vegades agafes el cotxe en una setmana i busca alternatives de transport més sostenibles. L’objectiu és evitar agafar el cotxe durant aquest mes de desembre.
  2. Challenge 2: Redueix el consum de calefacció. Abriga’t en comptes d’obrir la calefacció de seguida. Intenta aïllar la casa del fred i tanca bé les portes i les finestres per optimitzar l’escalfor al màxim. L’objectiu és reduir el consum de calefacció un 50%. Per exemple, si abans obries la calefacció 4 hores durant tot el dia, el repte és no obrir-la o fer-ho durant només 2 hores.
  3. Challenge 3: Compra només allò que et sigui necessari. Nadal és època de compres, però fer-ho de manera compulsiva no ajuda al canvi climàtic. S’estima que entre un 20% i un 50% del que comprem acaba a la deixalleria. Per aquest motiu, aquest mes de desembre posa’t el repte de comprar només allò que et sigui necessari.

Informa’t sobre l’ODS 13: Acció per al clima.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Challenge Veritas: Salut i benestar. T’hi uneixes?

Pensa global, actua local. A Veritas estem compromesos amb els...

  • Ara a Veritas

Challenge Veritas: Producció i consum responsables

Seguim endavant amb el Challenge Veritas! La nostra proposta és...

  • Ara a Veritas

Challenge Veritas: aliances per assolir els objectius

Per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) es necessita...