Els cítrics ecològics aporten un 20% més de vitamina C – Estudis

Taronges, mandarines, llimones, arangesEls cítrics ecològics aporten fins a un 20% més de vitamina C que els no ecològics, a més de ser menys àcids i molt més dolços, sucosos i nutritius.

Els cítrics ecològics aporten un 20% més de vitamina C - Estudis - Veritas

Les diferències poden oscil·lar del 10% al 20% i la ingesta d’una taronja ecològica al dia és suficient per cobrir les necessitats diàries.

En el cultiu de cítrics ecològics estan prohibits els fertilitzants, els plaguicides, els herbicides i les hormones sintètiques; una sèrie de químics usats habitualment per l’agricultura no ecològica i que degraden el sòl alhora que destrueixen la biodiversitat. Així, els cítrics ecològics són equilibrats, dolços i sucosos, i es diferencien dels no ecològics en tots els aspectes, ja siguin organolèptics o nutritius:

  • Sabor dolç: els ecològics són molt menys àcids que els no ecològics i el seu suc presenta un índex més alt de maduresa, per la qual cosa resulten més harmònics.
  • Polpa sucosa i pell fina: de consistència carnosa i molt rica en fibra soluble a causa de les pectines, la polpa dels fruits ecològics és molt més abundant, sucosa i nutritiva que la dels no ecològics perquè té un contingut més elevat en humitat i minerals. Per tant, la pell dels primers és menys gruixuda.

Taronges ecològiques - Veritas

Els cítrics ecològics aporten un 20% més de vitamina C

Reconegut antioxidant, la vitamina C és indispensable per al manteniment del teixit conjuntiu, ossos i cartílags; regula el metabolisme cel·lular i estimula els mecanismes de defensa de l’organisme.

Els cítrics són una de les principals fonts de vitamina C i, en comparació amb els no ecològics, els ecològics presenten valors superiors d’aquesta vitamina en el seu suc. Les diferències poden oscil·lar del 10% al 20% i la ingesta d’una taronja ecològica al dia és suficient per cobrir les necessitats diàries.

Vitamina C - Veritas

Font: M. D. Raigón – Dept. de Química de l’Escola Tècnica Superior del Medi Rural i Enologia de la Universitat Politècnica de València.

Selecció d’estudis sobre la comparativa dels aliments ecològics enfront dels no ecològics.