Atención al cliente
De lunes a viernes de 9 a 20 h y sábados de 9 a 14 h (excepto festivos).
De color intens i gran poder nutritiu, la remolatxa aporta presència, dolçor i caràcter a moltíssimes receptes, des d’amanides i guisats fins a patés, salses i cremes.
La remolatxa és rica en ferro, vitamina C i àcid fòlic, cosa que la converteix en un aliment que cal tenir en compte per combatre l’anèmia; a més, és depurativa i enforteix els sistemes immunològic i nerviós. Tot i que habitualment se’n consumeixen els tubercles, les fulles tenen les mateixes propietats, per la qual cosa val la pena aprofitar-les. Si són tendres, les pots escaldar, saltar o afegir a les amanides.
Aconsegueix remolatxa ecològica a la botiga en línia de Veritas.
Prepara una amanida de tardor amb remolatxa crua ratllada, escarola, nous, llavors de cànem pelades i grills de taronja. Dona-hi un toc lleugerament picant amb unes rodanxes de rave i amaneix-la amb oli de sèsam torrat o amb una vinagreta de mostassa, mel o xarop d’arròs, tamari i oli d’oliva verge extra.
Prova de guisar-la amb llenties, alga dulse i altres verdures de temporada i, al final de la cocció, condimenta-ho amb genmai miso o shiro miso. I si la trosseges i rosteixes amb carbassa, xirivia i moniato tindràs una guarnició excel·lent per acompanyar peix, carn o proteïnes vegetals, com tofu, seitan o tempeh
La remolatxa cuita és perfecta per incorporar a un hummus de cigrons o d’azukis amb tahina, suc de llimona, all i comí. També és possible fer una crema depurativa amb api, poma i nap. Una altra opció és elaborar un paté vegà amb crema d’ametlles, tofu fumat i espècies al gust. El pots prendre amb unes torrades de pa integral amb llavors i germinats frescos per damunt.
Altres receptes que tenen com a protagonista la remolatxa cuita són les salses. Per exemple: la de tomàquet amb pastanaga, ceba sofregida, all, sal i pebre, i el quètxup de remolatxa amb un pessic de puré d’umeboshi. Té un gust àcid i salat que contrasta amb la dolçor de la remolatxa.
Si la fermentes amb aigua i sal marina i hi afegeixes pastanagues i espècies (canyella, anís estrellat, cardamom i un polsim de gingebre), sempre la tindràs a mà com a guarnició o aperitiu. El líquid de la fermentació, que rep el nom de kvass, és una excel·lent beguda probiòtica que pots combinar amb sucs de poma o mandarina o afegir a batuts amb xia, lli, pera i nabius o raïm.
Text: Alf Mota, ecoxef i professor de cuina saludable.
Descobreix com fer un brownie de remolatxa.