El calci és el mineral més abundant del nostre cos i la seva aportació és fonamental per protegir i enfortir els ossos i les dents. Descobreix com assimilar millor el calci.

La medicina convencional no té en compte que encara que s’ingereixi una gran quantitat de calci, només s’assimila una part, a causa, en part, a les males barreges d’aliments, al fet que no masteguem ni ensalivem bé i a la fermentació i putrefacció que impideix la bona absorció del calci.
De la mateixa manera, tampoc no es té en consideració que moltes substàncies tòxiques i àcides ingerides es neutralitzen amb minerals, com el calci. Per tant, més que una aportació de calci extern, el que necessitem és eliminar els tòxics i substàncies no aconsellables que roben calci del nostre organisme.
Com evitar la pèrdua del calci
Menjar molta proteïna animal, posar massa sal als menjars i prendre molt sucre blanc pot provocar l’eliminació de calci a través de l’orina.
Com ja saps, el sucre refinat i altres aliments refinats (com les farines blanques) contenen molt pocs minerals i quan en mengem el cos els metabolitza amb calci i magnesi que roba dels ossos.
La solució és menjar dolços polisacàrids, que nodreixen els teixits i no descalcifiquen, com les melasses, el xarop d’atzavara o l’estèvia.
D’altra banda, un excés de calci també pot generar problemes pequè pot augmentar el dèficit de ferro i zinc. Per tant,
el més senzill és menjar variat i ecològic, escollir aliments rics en calci d’origen vegetal i procurar que la dieta sigui rica en magnesi, fòsfor i vitamina D per assegurar la correcta assimilació del calci.
Consells per assimilar millor el calci
- Menjar verdures que contenen fòsfor: es creu que el nostre cos absorbeix millor el calci de verdures, llavors, fruita seca i algues perquè contenen certes quantitats de fòsfor.
- Prendre aliments rics en magnesi: el magnesi afavoreix l’absorció de la vitamina D, un fet indispensable perquè el calci travessi la paret intestinal. Podem trobar magnesi, principalment, al germen de blat, a les algues kelp, al sèsam, al llevat de cervessa, al cacau i als llegums. Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb llegums.
- Prendre el sol: el sol facilita que el nostre cos fabriqui vitamina D, que afavoreix l’absorció del calci.
- Mastegar molt bé els aliments: és important per alcalinitzar-los i evitar així la pèrdua de calci i altres minerals.