Consells

Com cuidar la pell a la primavera

Amb l’arribada del bon temps arriben també noves cures per a la pell. És hora d’exfoliar la dermis per eliminar cèl·lules mortes i tractar-la amb una crema hidratant a base d’ingredients vegetals, que la prepararà per a les possibles agressions solars de l’estiu. La primavera ja és aquí, els dies s’allarguen, pugen les temperatures i cada vegada ens exposem més al sol. L’època del fred ja ha passat, però ens ha deixat petjada a la pell i és habitual que estigui especialment seca i delicada després de l’hivern. Per no irritar-la encara més, es recomana una cura diària suau i respectuosa. La cosmètica natural, gràcies als seus ingredients vegetals, reforça la resistència de la dermis i la protegeix de la deshidratació.

Com cuidar la pell a la primavera

Netejadors sense conservants

Durant aquesta estació, hem de netejar la cara amb una llet o gel netejador sense conservants, ni colorants ni emulsionants tipus PEG. Aquests agents poden influir en la capa protectora de la pell i fer-la més permeable a substàncies externes, cosa que possiblement causarà més irritacions.

Exfoliació suau

Si notem que la pell, fins i tot la corporal, està aspra amb una mica de descamació, és el moment d’aplicar-nos un peeling. Amb l’exfoliació s’aconsegueix eliminar suaument les cèl·lules mortes. El resultat és una pell de la cara més uniforme i lluminosa, amb una capacitat receptiva millorada. D’aquesta manera, les cures que s’apliquin a continuació seran més eficaces a causa de la neteja del porus.

Hidratació profunda

Després de l’exfoliació, cal aplicar un tònic d’hidratació i, a continuació, una bona crema facial. D’aquesta manera, la pell es recupera de les conseqüències dels últims mesos i es prepara per a possibles agressions, com les dels intensos rajos solars de l’estiu.
  • Crema en textura gel: durant la primavera podem canviar la nostra crema habitual per un fluid o gel, amb una textura més lleugera, que confereix al cutis un aspecte mat. Les textures fluïdes són molt agradables ja que s’absorbeixen ràpidament i deixen la pell fresca i sedosa.
  • Ingredients d’origen vegetal: la cosmètica natural elabora les seves cremes a base d’ingredients vegetals, d’altíssima qualitat i saludables per a la dermis. Entre aquests, destaca l’oli de jojoba, conegut per les seves propietats no grasses. També es fa servir el te verd (que actua contra els radicals lliures i prevé l’envelliment prematur), les ceramides naturals i l’àcid hialurònic (que cuiden la pell i incrementen la seva capacitat de retenir la hidratació).

Cures especials per a les mans

Encara que les hàgim protegit durant els mesos de fred, les mans necessiten recuperar-se després de l’hivern. Les mans seques i malmeses necessitaran un bàlsam a base d’extractes vegetals, que calmen i enforteixen les zones irritades, alhora que milloren la seva resistència. La dermis se suavitza i guanya en elasticitat. Descobreix els nostres consells de bellesa.

Contingut relacionat

  • Consells

Cosmètica ecològica

De la mateixa manera que ens cuidem per dins menjant...

  • Consells

Netejador facial bifàsic – The beauty kitchen

Aquest netejador facial bifàsic ens ajudarà a eliminar tota la...

  • Consells

Exfoliant corporal amb cítrics – The Beauty Kitchen – Veritas

La pell és l'òrgan més gran del cos, i per...