Consells

Com cuidar l’alimentació per Nadal

Les festes nadalenques, temps de celebració i retrobaments amb els éssers estimats, venen marcades pels clàssics àpats familiars, però recorda que l’equilibri i la moderació són fonamentals per gaudir dels sabors de la temporada festiva sense comprometre la teva nutrició i benestar. Descobreix com cuidar l’alimentació per Nadal.

Com cuidar l'alimentació per Nadal - Consells - Veritas

Com cuidar l’alimentació per Nadal

A continuació, et donem les claus per trobar l’equilibri durant aquestes festes:

1. Planifica els menús al detall

És fonamental planificar els menús perquè incloguin una varietat d’opcions saludables amb verdures de temporada, com ara amanides fresques amb escarola i raves, o vegetals al forn amb herbes aromàtiques. I opta per versions més lleugeres de plats tradicionals, com el gall dindi rostit en lloc de receptes més riques en greixos.

2. Vigila les racions

Per evitar menjar en excés, és crucial trobar l’equilibri, per exemple, servint racions una mica més petitesi fomentant el gaudi conscient dels sabors i textures de cada recepta. 

3. Tria aperitius lleugers i sans

Per anar obrint boca, prepara una proposta sana i lleugera, amb fruites fresques, fruita seca o crudités de verdures amb hummus; així ajudes a fer que els comensals controlin la gana i evites que arribin a la taula amb massa ansietat. 

Aprèn a crear hummus de mongetes i crema de cacauet amb aquesta senzilla recepta.

Com cuidar l'alimentació per Nadal - Hummus de mongetes i crema de cacauet - Receptes - Veritas
Hummus de mongetes i crema de cacauet

4. Ofereix begudes saludables i opcions sense alcohol

Encara que els petits de casa només beguin aigua, se solen fixar i aprendre dels adults. Conscients d’aquesta influència, és essencial moderar-se amb les begudes i disposar diferents alternatives, com infusions de fruites o aigua aromatitzada amb herbes i espècies; a més, proporcionar begudes sense alcohol pot resultar beneficiós per als que volen limitar el consum de calories addicionals.

5. Programa activitats en grup

Aprofita aquesta època per passar temps de qualitat amb els teus éssers estimats, fomentant converses significatives i activitats que enforteixin la connexió i l’afecte entre els membres de la família. Una bona idea és fer una passejada tots junts havent dinat per promoure la digestió, i altres alternatives poden serfer una excursió, anar a patinar sobre gel o fins i tot ballar al menjador de casa al ritme de nadales.

Text: Júlia Farré, dietista i nutricionista col·legiada.

T’ha agradat aquest article? Descobreix més consells.

Contingut relacionat

  • Consells

Gaudeix d’un Nadal sa i conscient

És cert que, moltes vegades, les festes són sinònim d'excessos...

  • Consells

Canelons de carn Cuina Veritas

Plat nadalenc per excel·lència, els canelons es poden fer de...

  • Consells

Menú per a una setmana festiva

En aquest menú per a una setmana festiva combinem múltiples aliments, saludables i...

  • Consells

Torró vegà de xocolata cruixent

Una recepta facilíssima perquè gaudeixis d'un saludable torró vegà de...