Diccionari d'aliments

Com cuinar la nyàmera ecològica

La nyàmera és un tubercle d’aspecte similar al gingebre i té un gust molt particular, que recorda al de la carxofa. Descobreix totes les possibilitats que ens comparteix el xef Alf Mota per gaudir-ho en la cuina!

Com cuinar la nyàmera ecològica - Veritas

Som davant d’un tubercle que va ser molt popular i que recentment ha tornat a guanyar protagosnime, tant a la cuina de restaurants de prestigi com a la de casa.

Té una polpa blanca i una pell molt fina, el color de la qual varia entre el vermell, el violeta i el marró. Es neteja molt bé am un raspall i en algunes receptes es cuina amb pell.

Propietats del topinambur

És rica en inulina, una fibra amb un excel·lent efecte prebiòtic, que ajuda a mantenir una microbiota saludable, i és apta per a diabètics perquè ajuda a regular la glucosa en sang. En cas d’intolerància a la fructosa, és millor no consumir-la perquè sí que en conté.

Com cuinar la nyàmera ecològica

És la substituta perfecta de la patata

Pot ocupar el lloc de les patates en truites, guisats i sopes, i també combina perfectament amb llegums, col kale, api i nap.

Cuina-la rostida i al vapor

Rostida amb altres verdures de temporada, com xirivies o cols de Brussel·les, es converteix en una extraordinària guarnició per a carn i peix, que pots marinar amb salsa de soja, mirirn, xarop d’arròs, suc de llimona i oli de sèsam cru.

I si vols elaborar un parmentier vegà, cou-la al vapor i aixafa-la amb un polsim de nou moscada, oli de coco en lloc de mantega i beguda vegetal d’ametlles en substitució de la llet.

Prepara deliciosos patés vegetals

La nyàmera bullida té múltiples possibilitats: es pot afegir a un hummus o fer-ne un paté vegetal barrejat-la amb tofu fumat, miso i polpa d’all rostit.

I per untar, res millor que unes xips cruixents: pinzella làmines de nyàmera amb oli, enforna-les i condimenta-les amb gomasio, farigola i llevat nutricional.

Fes els teus propis fermentats i adobats

Pela-la, talla-la a rodanxes fines o bastonets i posa-la a fermentar amb sal marina o aigua de mar.

També tens la possibilitat de preparar uns adobats en vinagre de nyàmera sola o amb altres verdures: coliflor, pastanaga, porro… Tria un vinagre suau (de poma o d’arròs) i atreveix-te amb el de coco per obtenir un resultat sorprenent.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Maneres sanes de cuinar les patates

Les patates són riques en potassi, calci, ferro i fòsfor,...

  • Diccionari d'aliments

5 idees per incloure la magrana en les teves receptes

Diürètica i depurativa, la magrana és un superaliment que pots...

  • Diccionari d'aliments

Patés vegetals, molt per triar

Els patés vegetals són un bàsic en la cuina lleugera...

  • Diccionari d'aliments

Temps de moniatos

Tot i que destaquen per la seva dolçor, la pectina...