Consells

Com pots aconseguir que els nens mengin fruita?

Una de les preguntes que es fan moltes mares i molts pares és com aconseguir que els nens i les nenes mengin fruita. Als petits els encanten les coses de colors i divertides; per què no ho aprofites perquè gaudeixin de la fruita? La clau és oferir-los-hi de manera atractiva, fer-la accessible i convidar-los a participar en la tria i preparació.

Com pots aconseguir que els nens mengin fruita - Veritas

Com pots aconseguir que els nens mengin fruita?

Oferir fruita als nens és essencial per a una alimentació saludable i equilibrada, ja que els brinda una àmplia gamma de beneficis. En introduir diverses fruites a la dieta des ben petits, a partir dels 6 mesos, no només li assegures una gran diversitat de nutrients, també ajudes el teu fill a familiaritzar-se amb diferents gustos i textures, cosa que li permetrà descobrir les seves preferències i desenvolupar hàbits alimentaris saludables.

Així mateix, si els nens veuen els adults consumir fruita regularment, és més probable que ells també ho facin. I no t’oblidis de ser pacient, perquè és habitual que mostrin resistència a tastar aliments nous i és important que els continuïs oferint fruita de manera regular, sense pressionar-los, permetre que es prenguin el seu temps per explorar; acostumar-s’hi facilitarà que l’acceptin i en gaudeixin.

¡Hora de divertir-se!

Fer que l’experiència de menjar fruita sigui entretinguda és clau per despertar el seu interès; per exemple, la pots tallar de formes divertides o crear una amanida amb diferents colors vibrants. A més, és important mantenir la fruita a la vista i a mà, de manera que la puguin agafar fàcilment; acostuma’t a portar-ne una mica de en una bossa quan sortiu de casa. Una altra manera d’atreure el petit és involucrar-lo en el procés: pregunta-li quines fruites li agradaria tastar i si vol ajudar a rentar-les o tallar-les, sempre amb un utensili especialment dissenyat perquè els nens puguin tallar aliments per si mateixos sense risc de fer-se mal.

Com pots aconseguir que els nens mengin fruita - Veritas

5 propostes delicioses

Pren nota d’aquests suggeriments per oferir fruita al teu fill de manera atractiva i divertida.

  1. Batuts. Utilitza diferents combinacions de fruites fresques i congelades, incorporant-hi un toc de llet o iogurt per afegir-hi cremositat. D’aquesta manera, els podràs introduir aquelles que es resisteixen a tastar de manera individual.
  2. Broquetes. Talla les peces en cubs o trossos i enfila’ls en pals de broqueta combinant colors i gustos.
  3. Amanides. Selecciona una varietat de fruites, trosseja-les en daus petits i barreja-les en un bol gros. Hi pots afegir una mica de suc de llimona o de taronja per donar-hi sabor i mantenir la frescor.
  4. Coquetes. Sorprèn els petits per esmorzar o berenar amb delicioses coquetes que continguin trossos de fruita a l’interior: des de pomes i plàtans fins a nabius o maduixes. Les pots decorar amb fruita a la part superior per a un acabat visualment atractiu.
  5. Gelats. Atreveix-te a preparar un gelat casolà i saludable combinant fruita fresca congelada (maduixes, mango, pinya…), iogurt natural i un toc de mel per endolcir.

T’ha agradat aquest article? Descobreix més consells.

Contingut relacionat

  • Consells

La xirimoia, una fruita dolça i nutritiva

Comença la temporada de xirimoies! Sota una pell una mica...

  • Consells

L’alimentació ecològica permet un millor desenvolupament intel·lectual en les nenes i els nens

L'alimentació ecològica afavoreix el desenvolupament cognitiu en la infància Una...

  • Consells

Els nens sí que poden ser vegetarians

T’estàs preguntant si és saludable que els nens segueixin una...