Consells

Com tenir cura de la pell a l’estiu

L’estiu passa factura a la pell des del primer dia i cal proporcionar-li cures especials que van més enllà de la hidratació habitual: es tracta d’evitar la deshidratació i reparar el dany oxidatiu. Descobreix com tenir cura de la pell a l’estiu.

Com tenir cura de la pell a l’estiu

Nutrició a través de la pell

Antioxidants naturals

Una correcta aportació d’omega-3 i 6 (peix blau, llavors, fruita seca) estabilitza el sistema nerviós i garanteix una pell sana. Així mateix, és fonamental una aportació diària de vitamina E (oli de gira-sol no refinat), vitamines del grup B (cereals integrals, llegums, ous) i minerals i oligoelements (cogombres, api, ruca).

Per frenar l’envelliment precoç són fonamentals els antioxidants (presents en les fruites del bosc, l’all, la ceba morada i la magrana) i per nodrir la pell es recomanen els aliments funcionals (llevat nutricional, açai, lúcuma, cúrcuma, espirulina i clorel·la), sempre en el context d’una dieta saludable.

Begudes de qualitat

Cal mantenir una bona hidratació a base d’aigua de qualitat. També es pot beure aigua filtrada amb llimona o te verd, llimonades casolanes endolcides amb estèvia o begudes probòtiques, com la kombutxa i el quefir. I és aconsellable no prendre alcohol ni refrescos ni cafè.

Nutrició a base de cosmètics ecològics

Olis vegetals

Els d’ametlles, rosa mosqueta i argan destaquen per la seva capacitat emolient i són perfectes per hidratar, regenerar i evitar o tractar cicatrius o estries.

Amb la calor, la circulació de les cames es ressent i si el que busques és enfortir els capil·lars sanguinis i prevenir les aranyes vasculars, el millor és fer-te un massatge matí i nit en peus i cames amb un oli d’acció circulatòria i tonificant, com pot ser el de castanyer d’indiques o d’àrnica, que també és antiinflamatori.

Aloe vera

Gràcies a la seva riquesa en vitamines i aminoàcids essencials, estimula el col·lagen i l’elastina, calma les irritacions i accelera la renovació dels teixits. Les cremes i les locions amb àloe són ideals tant per preparar la pell abans de l’exposició solar com per usar-se com aftersun.

En qualsevol cas, és fonamental que sigui àloe vera ecològic, la producció està certificada i es realitza sense olis minerals, silicones, conservants químics ni parabens.

Prepara’t el teu kit de cosmètica casolana.

Contingut relacionat

  • Consells

Oli potenciador del bronzejat

La pell és l’òrgan més gran del cos, i per...

  • Consells

Aloe vera, el millor after sun

L'aloe vera és un gran antioxidant, que no només hidrata...

  • Consells

L’etiqueta d’un solar ecològic

A l’estiu és imprescindible protegir-se del sol, però és igualment...