ABC productes ecològics

Com viuen les gallines ecològiques?

Les gallines ponedores ecològiques són criades en condicions que respecten el seu benestar i necessitats biològiques. Han de criar-se a terra, tenir accés a patis a l’aire lliure i alimentar-se a base de cereals i pinsos ecològics.

Gallines ecològiques - Veritas

Vols saber més sobre alimentació ecològica?

A la guia ABC productes ecològics t’expliquem com es garanteix el benestar a les granges d’aus de corral. Consulta la guia i descobreix com viuen les gallines ecològiques, i molta més informació!

Sisena pregunta

Com es garanteix el benestar a les granges d’aus de corral?

Segons la Comissió Europea, els animals ecològics procedeixen d’una ramaderia que els proporciona unes condicions de vida dignes, respectant les seves necessitats biològiques i de comportament. Sovint, quan s’esmenta l’avicultura, es pensa automàticament en la carn de pollastre, però aquesta pràctica també abasta altres espècies d’aus, com ara ànecs, capons, oques i galls dindis. En aquesta ocasió, ens centrarem en les gallines ponedores.

Les gallines de posta s’alimenten exclusivament amb cereals i pinsos ecològics, i han de tenir accés a patis a l’aire lliure. A més, és important que siguin criades a terra, en allotjaments que compleixin amb certs requisits, com una superfície mínima, una perfecta ventilació i una abundant entrada de llum natural. També s’han de respectar les 8 hores de descans nocturn.


Imatge amb la col·laboració de Ecovalia.
Fes clic en la imatge per veure-la més gran.

Quant a la sanitat, es basa en la selecció de races apropiades, la implementació de bones pràctiques zootècniques, una densitat adequada a l’allotjament i una alimentació d’alta qualitat. Cal destacar que l’ús de medicació preventiva està prohibit en aquesta pràctica, i únicament es permet tractar els animals en casos d’estricta necessitat.

Vols saber més? Consulta la primerasegonatercera, quarta i cinquena pregunta de la guia. Descarrega’t la guia completa!

Contingut relacionat

  • ABC productes ecològics

Què és la ramaderia ecològica?

La ramaderia ecològica és respectuosa amb els animals i garanteix...

  • ABC productes ecològics

Què és l’agricultura ecològica?

L’agricultura ecològica és respectuosa amb el medi ambient, promou la...

  • ABC productes ecològics

Què distingeix els productes amb certificació ecològica?

Som conscients que els productes ecològics són més beneficiosos per...

  • ABC productes ecològics

Quins són els beneficis dels productes ecològics?

Les recerques científiques asseguren que els aliments ecològics tenen més...