Atención al cliente
De lunes a viernes de 9 a 20 h y sábados de 9 a 14 h (excepto festivos).
Arran de l’aliança amb Oxfam Intermón, Veritas impulsa el cafè de comerç just, ecològic i sostenible Mujer Uganda. L’objectiu d’aquesta aliança és el de millorar la vida de les famílies productores d’Amèrica Llatina i Àfrica.
El cafè Mujer Uganda és el nostre cafè de comerç just fruit de l’aliança amb Oxfam Intermón. Aquest cafè contribueix a millorar la vida de les famílies productores de cafè en Ankolé, Uganda, a través de la cooperativa ACPCU.
Aquest projecte està generant canvis enormes en la comunitat, ja que anticipa entre un 50% i un 60% de la compra del cafè perquè les organitzacions tinguin tresoreria i puguin anar pagant a temps les famílies productores perquè puguin fer front a les despeses de producció. D’aquesta manera, poden tenir grups d’estalvi, que també es nodreixen amb una prima de gènere. A més, els preus pagats són notablement més alts que els dels intermediaris i, per Nadal, s’efectua un segon pagament.
Els grups d’estalvi estan formats per dones que creen els seus estatuts i funcionaments.
Entre les utilitats que es donen dels préstecs destaquen la compra d’inputs per al cultiu i el pagament de les taxes per a l’escolarització, així com per al finançament de petits negocis.
D’aquesta manera, aquest sistema suposa una superació i apoderament de la dona, ja que tenen poder en la gestió de l’economia familiar i adquireixen coneixement i formació. Aquest fet fa que es generi un canvi de nivell cultural i de protagonisme de les dones a Uganda.
El cafè està disponible molt i en càpsules compostables.
A més d’impulsar el cafè Mujer Uganda, també seguim amb la nostra aposta pel consum conscient i responsable amb el cafè de comerç just Tierra Madre d’Oxfam Intermón.
La nostra aposta per aquest cafè va venir després de conèixer la història d’Agnes, una dona productora de cafè d’Uganda.
Fins fa uns anys l’Agnes conreava cafè sense cap dret a gestionar els ingressos familiars. Recorda que amagava grans de cafè en un bidó d’aigua per anar-los a vendre al mercat, i feia creure al seu marit que anava a buscar aigua. Aquests eren els únics ingressos propis als quals podia accedir, i ho feia d’amagat.
La seva vida va canviar gràcies al cafè de comerç just Tierra Madre. Aquest cafè conté grans de la collita d’Agnes i d’altres dones com ella, que estan guanyant autonomia en les seves famílies i en la seva comunitat. Per a l’Agnes, mare de cinc fills i també professora d’anglès, una de les conseqüències més importants de la producció de cafè és que els nens i nenes puguin anar a escola. Gràcies als beneficis obtinguts, els fills s’escolaritzen en internats on es poden centrar únicament a aprendre sense distreure’s amb les tasques de casa.
El cafè Tierra Madre d’Intermón Oxfam es pot trobar a les nostres botigues Ecorganic.