Consells

Consells per a un tupper saludable

Menjar de tupper és una manera fàcil i econòmica de mantenir una dieta saludable i equilibrada. No només controles la qualitat dels aliments, sinó també la manera de cuinar-los i els condiments utilitzats. És hora de renovar els àpats fora de casa i aconseguir que el teu menú sigui variat, sa i complet. Anar a dinar a casa entre setmana és un privilegi a l’abast de molt pocs i el costum d’emportar-se el menjar preparat en un tupper és cada vegada més popular per diverses raons: és econòmic, evites el temps d’espera en bars i restaurants i pots seguir una dieta equilibrada.

Consells per a un tupper saludable

Perquè prepara-ho no es converteixi en un repte diari és important organitzar-se tant a l’hora de fer la compra com a la de cuinar, i deixar de banda la improvisació. Una bona idea és dissenyar un menú setmanal i dedicar un parell d’hores durant el cap de setmana a preparar bases que puguis guardar i a les quals afegiràs alguna cosa fresca quan arribi el moment. Per exemple: arrossos, pasta, cereals, llegums.

Organitza la nevera

Una nevera ben assortida és important, però també ho és tenir present tot el que hi ha dins. Tria fruites i verdures de temporada i ingredients de qualitat i fes un cop d’ull a les sobres del dia anterior. Si les aprofites pots compensar que estiguin una mica desvitalitzades per les hores amb algun aliment viu com un grapat de germinats.

No t’oblidis de cap nutrient

Assegura’t d’incloure tots els macronutrients: proteïnes, greixos i carbohidrats tenen un paper important per aconseguir sensació de sacietat i obtenir l’energia necessària. El concepte de plat únic a l’estil budha bowl t’ajudarà a aconseguir-ho.
  • Verdures imprescindibles: poden ser restes del dia anterior (mongetes tendres bullides al dente, rodanxes de carbassó a la brasa, cebes al forn ja fredes, que proporcionen dolçor…) i idealment verdures fresques de colors vius.
  • Proteïnes innegocialbles: daus de tofu fumat o marinat amb herbes i salsa de soja, daus de tempeh, tires de seitan saltades a la paella, mongetes, cigrons, llenties, ou dur, truita…
  • Cereals energètics: pastes integrals, arrossos (integral, basmati, salvatge), cuscús, quinoa, mill, un parell de llesques de pa de bona qualitat…
  • Toppings cruixents: pipes de carbassa o de gira-sol, sèsam negre o daurat, ametlles remullades, nous torrades, etc. A més d’alegrar el plat, n’incrementen el valor nutritiu.

Condimenta amb salses saludables

Un bon condiment pot marcar la diferència. Quan prepares una salsa amb oli de primera extracció en fred o fruita seca o alvocats triturats estàs incorporant greixos saludables a la recepta. Tahina, salsa de soja i llimona; miso amb sèsam i vinagreta amb mostassa són altres opcions recomanables. En tots els casos cal portar-la en un evàs a part i afegir-la just abans de menjar. Inspira’t amb la nostra proposta de receptes fàcils, ràpides i saludables.

Contingut relacionat

  • Consells

Per portar a la carmanyola

Menú per portar a la carmanyola, elaborat per la dietista...

  • Consells

Cuscús amb carbassa i cigrons – FastGood

Cuscús amb carbassa i cigrons. Recepta preparada pel reconegut xef...