Receptes

Conserva de cirerols en oli d’oliva

La conserva de cirerols és una recepta molt fàcil, en la qual pots incorporar espècies que els facin una mica més picants o herbes aromàtiques. I recorda que l’oli d’oliva serà perfecte per a una amanida. El tomàquet és un ingredient molt versàtil que té un gran protagonisme en la nostra cultura gastronòmica gràcies a les seves múltiples possibilitats a la cuina. Aprofita la temporada per descobrir els sabors i les textures de les diferents varietats i combina’ls de manera creativa en una infinitat de plats. Conserva de cirerols en oli d'oliva - Veritas

Ingredients:

Elaboració:

  1. Neteja els tomàquets, asseca’ls i talla’ls per la meitat. Poseu-los en una safata de forn sobre paper vegetal i empolvora sucre panela, sal, pebre negre i farigola. Rega’ls amb un raig d’oli i introdueix-los al forn a 100ºC durant 2 hores.
  2. Apaga el forn una estona abans que estiguin al teu gust i deixa’ls dins per aprofitar la calor residual. Així reduiràs la despesa energètica.
  3. Prepara els pots de conserva (que hauran de ser hermètics i estar esterilitzats), i quan els tomàquets estiguin freds, posa’ls en els pots i cobreix-los d’oli d’oliva. Si vols que la conserva duri mesos, has de coure els pots al bany maria durant mitja hora des que l’aigua bull.