Coques de Sant Joan ecològiques

A la vora d’una foguera, la revetlla de Sant Joan se celebra amb una copa de cava i les tradicionals coques. Al nostre obrador les elaborem artesanalment amb ingredients ecològics sense conservants ni humectants, i es mantenen tendres diversos dies gràcies a un acurat procés que inclou una llarga fermentació de la massa.

Coques de Sant Joan Veritas

Coques de Sant Joan ecològiques

Queden pocs dies per al solstici d’estiu, una de les festes més assenyalades del calendari. Per celebrar la revetlla de Sant Joan un proposem les nostres coques artesanals i tradicionals, elaborades amb ingredients ecològics i massa mare natural, sense congelacions ni additius químics i amb la fermentació i el repòs adequats.

La clau de les nostres coques és la massa, que fermenta fins a 24 hores. Gràcies a això, i a les propietats que els confereix la massa mare, resulten molt digestives i lleugeres i aguanten fresques diversos dies. El contrari del que passa amb les coques industrials, que es comencen a vendre setmanes abans i porten antiferments, conservants i humectants perquè aguantin toves, tot i que el que aconsegueixen és que semblin xiclet. A més, porten molt colorants i sucres refinats, al contrari de les nostres, que únicament s’endolceixen amb sucre integral de canya o xarop d’atzavara.

Coques de Sant Joan ecològiques - Veritas

Del brioix a la pasta fullada

El costum de menjar coques auquest dia té a veure amb el culte al sol i també amb la superstició: es diu que cal menjar-ne per tenir bona sort. Una de les grans favorites és la de brioix amb pinyons i crema, juntament amb la de crema i ametlles amb taronja, també de brioix.

Mentre que les coques de brioix tenen forma ovalada, les de pasta fullada són rectangulars i estan encapçalades per la de llardons, que combina la pasta fullada més cruixent amb llardons de porc de ramaderia ecològica. Igualment populars són les de pasta fullada amb crema i les de pasta fullada amb cabell d’àngel.

Delícies veganes

El receptari més tradicional ha fet forat a les noves demandes, i per satisfer els nostres clients fem dues coques veganes a base d’ingredients 100% d’origen vegetal: la de brioix amb cabell d’àngel i ametlla sense taronja i la de brioix sense farciment amb ametlla i taronja.

Descobreix la nostra varietat de pans ecològics.