Aquest deliciós i vistós entrant vegà és perfecte per iniciar els àpats nadalencs. Prova de fer-la a casa, segur que sorprendrà als teus convidats!
Corona vegana festiva
La corona vegana festiva és sorprenentment fàcil de preparar i la decoració festiva és a càrrec dels tomàquets cirerols, que s’assemblen a boletes de grèvol.
Ingredients dels tacos:
- 1 làmina de pasta fullada rodona
- 6 tomàquets cirerols
- Beguda de civada
- Llavors de sèsam negre
Picada vegetal:
- 125 g de soja texturitzada
- 1 ceba blanca grossa
- 4 grans d’all
- 400 g de brou de verdures
- Un polsim de pebre negre
- 1 cullerada de julivert sec
- Tamari
- Oli d’oliva verge extra
Sobrassada vegana:
- 150 g de tomàquets secs en oli
- 50 g de llavors de gira-sol
- 1 cullerada petita de julivert sec
- 1 cullerada petita d’all granulat
- 1 cullerada petita de pebre vermell dolç
- Un raig de suc de llimona
- Un pessic de sal
Pebrot verd:
- 1 pebrot verd italià
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Pots trobar tots els ingredients a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Comença preparant una picada vegetal posant a hidratar la soja texturitzada en aigua durant un mínim de 2 hores.
- Pela la ceba i els grans d’all i trosseja-ho a daus petits. Salta’ls en una paella amb un rajolí d’oli i, quan estiguin tous i una mica daurats, afegeix-hi la soja texturitzada escorreguda i barreja-ho. Incorpora-hi el pebre i el julivert i remena-ho. Aboca-hi el brou de verdures cobrint tots els ingredients i cuina-ho a foc mitjà-baix fins que s’evapori completament. Afegeix-hi un raig generós de tamari i reserva-ho.
- Fes la sobrassada vegana triturant tots els ingredients fins a aconseguir un paté cremós amb petits grumolls de llavors de gira-sol. Reserva-ho a la nevera.
- El pebrot verd també s’ha de fer a part, però abans has de retirar-ne les llavors i les membranes blanques de l’interior per evitar que amargui. Talla’l a daus petits, posa’l en una paella amb un rajolí d’oli i un pessic de sal i salta’l a foc mitjà-baix fins que estigui al dente, durant uns 5 minuts aproximadament. Reserva’l a temperatura ambient.
- Arriba l’hora de preparar i muntar la corona i el primer pas és preescalfar el forn a 200 °C amb escalfor a dalt i a baix
- Estén la làmina de pasta fullada i amb un bol gran marca el centre, sense arribar a tallar la massa.
- Retira el bol i, amb un ganivet afilat, talla des del centre fins a la marca que ha deixat el bol fins a obtenir 8 triangles units a la massa.
- Farceix el contorn exterior amb la picada vegetal, afegeix-hi unes cullerades de sobrassada vegana i decora-ho amb el pebrot verd.
- Aixeca els triangles un a un i col·loca’ls per damunt, assegurant-te de pressionar bé les puntes a la massa perquè no s’aixequin al forn.
- Pinta les parts de pasta fullada amb beguda de civada, decora-ho amb sèsam negre i introdueix la corona al centre del forn durant uns 20-25 minuts.
- Mentrestant, talla els tomàquets cirerols per la meitat i parteix cada meitat en quatre trossos.
- Retira la corona del forn, deixa que es temperi lleugerament i decora-la amb el tomàquet.
Una recepta ideada per Míriam Fabà.
¿T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més receptes.