Vegà

Corona vegana festiva

Aquest deliciós i vistós entrant vegà és perfecte per iniciar els àpats nadalencs. Prova de fer-la a casa, segur que sorprendrà als teus convidats!

Corona vegana festiva - Receptes - Veritas

Corona vegana festiva

La corona vegana festiva és sorprenentment fàcil de preparar i la decoració festiva és a càrrec dels tomàquets cirerols, que s’assemblen a boletes de grèvol.

Ingredients dels tacos:

  • 1 làmina de pasta fullada rodona
  • 6 tomàquets cirerols
  • Beguda de civada
  • Llavors de sèsam negre

Picada vegetal:

  • 125 g de soja texturitzada
  • 1 ceba blanca grossa
  • 4 grans d’all
  • 400 g de brou de verdures
  • Un polsim de pebre negre
  • 1 cullerada de julivert sec
  • Tamari
  • Oli d’oliva verge extra

Sobrassada vegana:

  • 150 g de tomàquets secs en oli
  • 50 g de llavors de gira-sol
  • 1 cullerada petita de julivert sec
  • 1 cullerada petita d’all granulat
  • 1 cullerada petita de pebre vermell dolç
  • Un raig de suc de llimona
  • Un pessic de sal

Pebrot verd:

  • 1 pebrot verd italià
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Pots trobar tots els ingredients a la botiga online de Veritas.

Elaboració:

  1. Comença preparant una picada vegetal posant a hidratar la soja texturitzada en aigua durant un mínim de 2 hores.
  2. Pela la ceba i els grans d’all i trosseja-ho a daus petits. Salta’ls en una paella amb un rajolí d’oli i, quan estiguin tous i una mica daurats, afegeix-hi la soja texturitzada escorreguda i barreja-ho. Incorpora-hi el pebre i el julivert i remena-ho. Aboca-hi el brou de verdures cobrint tots els ingredients i cuina-ho a foc mitjà-baix fins que s’evapori completament. Afegeix-hi un raig generós de tamari i reserva-ho.
  3. Fes la sobrassada vegana triturant tots els ingredients fins a aconseguir un paté cremós amb petits grumolls de llavors de gira-sol. Reserva-ho a la nevera.
  4. El pebrot verd també s’ha de fer a part, però abans has de retirar-ne les llavors i les membranes blanques de l’interior per evitar que amargui. Talla’l a daus petits, posa’l en una paella amb un rajolí d’oli i un pessic de sal i salta’l a foc mitjà-baix fins que estigui al dente, durant uns 5 minuts aproximadament. Reserva’l a temperatura ambient.
  5. Arriba l’hora de preparar i muntar la corona i el primer pas és preescalfar el forn a 200 °C amb escalfor a dalt i a baix
  6. Estén la làmina de pasta fullada i amb un bol gran marca el centre, sense arribar a tallar la massa.
  7. Retira el bol i, amb un ganivet afilat, talla des del centre fins a la marca que ha deixat el bol fins a obtenir 8 triangles units a la massa.
  8. Farceix el contorn exterior amb la picada vegetal, afegeix-hi unes cullerades de sobrassada vegana i decora-ho amb el pebrot verd.
  9. Aixeca els triangles un a un i col·loca’ls per damunt, assegurant-te de pressionar bé les puntes a la massa perquè no s’aixequin al forn.
  10. Pinta les parts de pasta fullada amb beguda de civada, decora-ho amb sèsam negre i introdueix la corona al centre del forn durant uns 20-25 minuts.
  11. Mentrestant, talla els tomàquets cirerols per la meitat i parteix cada meitat en quatre trossos.
  12. Retira la corona del forn, deixa que es temperi lleugerament i decora-la amb el tomàquet.

Una recepta ideada per Míriam Fabà.

¿T’ha agradat aquesta recepta? Descobreix més receptes.

Contingut relacionat

  • Vegà

Tofu cruixent a la barbacoa

Descobreix tofu cruixent a la barbacoa! Una recepta vegana i...

  • Vegà

Sopa de miso amb tofu daurat

Tant el miso com el tofu estan elaborats a partir...

  • Vegà

Tempeh setinat amb taronja

El tempeh setinat amb taronja és un plat original i...

  • Vegà

Pita amb seitan emmetxat

Aquesta pita amb seitan emmetxat t'encantarà. El gust del seitan...