Crema de llenties vermelles, una forma molt pràctica d’incloure en la teva dieta aquest magnífic llegum. Les llenties vermelles són els llegums que més ràpid es couen i resulten delicioses triturades amb verdures, un plat que es pot prendre calent, fred o temperat. A més, són perfectes per a incloure en dietes d’aprimament: amb prou feines aporten greixos i els seus carbohidrats tenen un índex glucèmic molt baix i s’assimilen a poc a poc, el que ens deixa satisfets durant molt de temps.
Crema de llenties vermelles
Ingredients:
- 1 tassa de llenties vermelles
- 5 tasses d’aigua mineral
- 1/2 tira d’alga kombu
- 1 ceba de Figueres
- 1 pastanaga
- 1/2 fonoll
- Llorer
- Comí
- Sal marina
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Talla les verdures a daus.
- Salta la ceba en una mica d’oli i quan estigui translúcida afegeix la resta de verdures, l’alga kombu, el llorer i el comí.
- Incorpora-hi les llenties rentades i cobreix-les amb aigua.
- Porta-ho a ebullició i cou a foc suau fins que les llenties estiguin toves, aproximadament uns 30 minuts.
- Un cop estiguin cuites, passa-les per la batedora fins a obtenir una crema i serveix-la a temperatura ambient.