Cremes de verdures per sopar

La tardor és el gran moment de les cremes de verdures. Amb la baixada de les temperatures, adquireixen un paper protagonista a l’hora de sopar gràcies a la seva dolçor natural i gran digestibilitat.

A més dels seus molts beneficis (són poc calòriques, riques en fibra i molt saciants), aporten una gran varietat a la dieta, sobretot si tenim al nostre abast la comoditat de comprar-les ja fetes. Quan les preparem a casa, tenim tendència a repetir les receptes, però quan podem comprar-les preparades i elaborades amb ingredients que no solem fer servir per desconeixement o fer servir per desconeixement o falta d’hàbit, ens les mengem amb molt de gust.

Cremes de verdures per sopar

Una de les grans especialitats de la Cuina Veritas és la crema de verdures variades, que fem a base de carbassa, patata, ceba, porro, pastanaga i mongetes tendres-

Les més clàssiques i universals són les de porro, de carbassó o de pastanaga, gràcies al seu gust suau i neutre.

Una crema amb molta personalitat és la de bròcoli, una crucífera que protegeix la mucosa de l’estòmac i els intestins. Per no parlar de la meravellosa crema de pèsols amb menta: absolutament deliciosa, ja que aquests dos ingredients mariden a la perfecció.

Pensant a obtenir un perfil més nutritiu, us proposem la crema de carbassó, amb quinoa, un paracereal ric en calci, magnesi, fòsfor i proteïnes d’alt valor biològic. Hem incorporat alga kombu a la recepta, un alga que no proporciona sabor, però sí que aporta minerals i té propietats molt beneficioses per al sistema circulatori. Una altra crema a la qual afegim alga kombu és la de llenties amb verdures, en aquest cas per aconseguir que el llegum sigui molt més digestiu.

Totes les nostres cremes s’elaboren amb verdures fresques ecològiques, sal marina sense refinar i oli d’oliva verge extra ecològic. No necessitem més condiment, però si vols animar-les a casa pots donar-los el teu toc personal amb un polsim de pebre blanc o negre, gingebre ratllat o gomasio. També pots afegir-hi un raig de beguda vegetal de soja, ametlla o arròs, o bé presentar-les amb un topping cruixent que esclati a la boca i que les faci molt més atractives: encenalls d’alga nori fregida, xips de verdures, fruita seca, llavors torrades o caramel·litzades…

Si t’animes a preparar-les a casa, descobreix la nostra proposta de receptes de cremes de verdures.