Diccionari d'aliments

Cremes ecològiques per untar: delicioses, sanes i irresistibles

Gràcies a la seva textura untuosa, gust intens i extraordinària aportació de nutrients, les cremes ecològiques per untar són perfectes per a esmorzars, berenars, aperitius o sopars informals.

Cremes ecològiques per untar: delicioses, sanes i irresistibles - Veritas

Quan obrim una crema per untar el primer impuls sol ser escampar-la sobre una torrada, però les seves possibilitats a la cuina van molt més enllà.

  • Preparar un sandvitx ràpid
  • Potenciar el gust d’un guisar
  • Afegir textura a una salsa
  • Enriquir pastissos i pans de pessic

Cremes ecològiques per untar: delicioses, sanes i irresistibles

Cremes de cacau

Les ecològiques es distingeixen de les no ecològiques per la millor qualitat dels sucres i l’ús d’olis vegetals (oliva, gira-sol) en lloc de greixos hidrogenats.

El resultat són cremes autèntiques que van des de les clàssiques (cacau, cacau amb avellanes, cacau duo amb llet…) fins a les de gustos més nous, com les de cacau amb taronja, menta o caramel amb flor de sal.

  1. Crema de cacau amb avellanes: té un elevat percentatge de fruita seca; un 15% habitualment i un 48% en la varietat extra de sabor, mentre que algunes de no ecològiques tot just en tenen un 4%.
  2. Crema de cacau enriquida amb pasta de sèsam: la intensitat del seu sabor ve donada pel sèsam i no per aromes artificials.
  3. Crema de xocolata blanca amb un toc de coco: una exquisidesa apta per a vegans i celíacs.

Cremes de garrofa

Pertanyent a la família de les lleguminoses, la garrofa és una beina de color marró fosc i dolça que es torra i tritura per obtenir la farina de garrofa.

És rica en minerals (ferro, calci), gairebé no aporta greixos i proporciona energia saludable sense els efectes estimulants de la teobrima del cacau.

La majoria de cremes de garrofa ecològiques estan endolcides amb xarop de blat de moro, sucre integral o sucre de flor de coco.

  1. Crema de garrofa blanca i negra: és la versió vegana de la clàssica crema bicolor, en què la llet és substituïda per ingredients vegetals, com la farina de tramús.
  2. Crema de garrofa amb avellanes: l’alternativa perfecta per als que enyoren la tradicional crema de cacau amb avellanes.

Cremes de fruita seca

Extraordinàriament nutritives, les pots fer servir per preparar una beguda refrescant, enriquir un iogurt o elaborar salses variades.

  • Crema d’ametlla: és molt rica en calci i una opció excel·lent per als que no prenen lactis.
  • Crema d’avellana: ajuda a regular els nivells de sucre en sang, per la qual cosa és una gran opció per controlar el consum de dolços. Si n’afegeixes una cullerada a les vinagretes, els donaràs una textura sorprenent.
  • Crema de cacauet: en ser rica en proteïna resulta molt saciant i és perfecta per a dietes veganes, vegetarianes i baixes en carbohidrats. La pots triar amb sal o sense, i no et perdis la combinació de cacauet amb cacau.
  • Crema d’anacard: aporta minerals (fòsfor i magnesi) i triptòfan, mitiga la fatiga, és molt energètica i resulta excel·lent per elaborar salses per a pastes o arrossos.

Pastes de sèsam

La tahina és una pasta a base de llavors de sèsam moltes molt popular a la cuina de l’Orient Mitjà (hummus, babaganuix). Gràcies a la seva untuositat, és ideal per preparar sales tiupyes vubagreta, barrejant-la amb salsa de soja i llimona o vinagre.

Algunes varietats porten sal i d’altres no, perquè trïis la que més s’ajusta a les teves necessitats.

  1. Tahina blanca: s’elabora a partir de llavors de sèsam crues sense pell i atresora propietats antioxidants.
  2. Tahina integral natural i tahina integral amb sal: elaborades a partir de llavors de sèsam senceres i torrades, són molt digestives i tenen un sabor extraordinari que dota l’hummus d’una gran intensitat.
  3. Tahina negra: com a particularitat, cal destacar que conté un 65% més de calci que la blanca.

Crema de coco

De textura molt untuosa, s’elabora amb cocos frescos i a una temperatura de processament inferior a 38ºC.

Ghee

És la mantega tradicional aclarida mitjançant un procés que elimina els sòlids de la llet (caseïna, lactosa i aigua), per la qual cosa és adequada quan hi ha al·lèrgies o sensibilitats a aquests components lactis.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Hummus de cigrons

Hummus de cigrons, pot ser tant un entrant com un...

  • Diccionari d'aliments

Crema dolça de moniato i poma

Crema dolça de moniato i poma, un plat ideal per...

  • Diccionari d'aliments

Mousse de crema de garrofa amb nata de coco

Aquesta senzillíssima mouse de crema de garrofa és una alternativa...

  • Diccionari d'aliments

Ous farcits

Ous farcits, típics de la gastronomia mediterrània, agraden a tothom...