Tècniques de cuina
Cúrcuma – Tècniques de cuina
espècia antiinflamatòria i antioxidant. Descobreix com incorporar-la en les teves receptes per beneficiar-te de les seves propietats.
La seva versatilitat a la cuina és enorme i pot acompanyar cereals, sopes, amanides, llegums, vinagretes, carn, peix… I gràcies al seu color ataronjat és perfecta com a colorant natural. Una altra de les virtuts que té és la seva capacitat per protegir el greix i evitar que es deteriori en cuinar-lo. Quan els aliments es cuinen en oli a temperatures elevades es produeixen amines hererocícliques (tòxics). En general, els antioxidants de les espècies, les fruites, la xocolata i el te poden inhibir la seva formació, però la cúrcuma i el romaní són els millors preventius en la formació d’aquests tòxics.
La cúrcuma, una Cúrcuma – Tècniques de cuina
- Barreja la cúrcuma amb pebre.
- Afegeix-hi oli per facilitar que s’absorbeixi i poder obtenir els beneficis de la curcumina (el seu principal actiu), que té dificultat per dissoldre’s en aigua.
- Combina-la amb pell de poma, raïm, all, ceba, mel, sèsam, soja o aranja per potenciar les seves propietats.
Contingut relacionat
- Tècniques de cuina
Azukis – Tècniques de cuina
Azukis, un llegum vermell típic dels països orientals molt apreciat...
- Tècniques de cuina
Xia – Tècniques de cuina
Xia, una llavor amb un alt contingut en omega-3 i...
- Tècniques de cuina
Kale – Tècniques de cuina
Kale, un vegetal amb alt percentatge en proteïnes. A més,...