Consells

Curs nou, vida nova

Curs nou, vida nova! Som a les portes d’un nou curs i toca revisar els hàbits d’alimentació i estil de vida saludable dels més petits, perquè afrontin la tornada a l’escola plens d’energia i benestar.

Curs nou, vida nova - Consells - Veritas

S’acaben les vacances i comencen les classes. Cal parar especial atenció als horaris, els deures, les activitats extraescolars i, sobretot, a la dieta diària, que ha de ser sana, variada i equilibrada. No obstant això, tingues en compte que cada nen és únic i que hauràs d’adaptar els següents consells a les necessitats i preferències individuals de la teva família.

Compra en família

Quan els nens participen en l’elecció dels ingredients i la preparació de les receptes creix el seu interès pel menjar saludable. Aneu plegats a comprar i deixa que triï fruites, verdures i altres aliments nutritius.

Esmorzars saludables

Si els teus fills s’emporten l’esmorzar a l’escola, assegura’t que sigui una opció sana, que inclogui una gran varietat d’aliments, com sandvitxos de pa de grans sencers amb proteïnes magres, fruites i verdures fresques, formatge o nous.

No al sucre i els processats

Limita el consum d’aliments processats i ensucrats. Intenta no tenir-los a casa i busca alternatives més saludables i casolanes.

Begudes sanes

Procura que beguin prou aigua durant el dia i, en cas que els costi, pots oferir-los aigua saboritzada de manera natural o sucs de fruita fresca.

Junts a taula

Estableix horaris regulars per menjar en família i, a fi de fomentar la comunicació, apaga els dispositius electrònics i crea un ambient relaxat que us permeti gaudir dels aliments i la companyia.

Activitats a l’aire lliure

Aprofita el bon clima d’aquesta època de l’any per programar activitats a l’aire lliure i passar temps junts. Per exemple: passejar amb bicicleta, caminar, jugar al parc o fer un pícnic.

Menys pantalles

Posa límits al temps que els nens passen davant de les pantalles, promovent altres activitats: jocs de taula, lectura, esports, etc.

Recorda que… l’exemple ho és tot!

Els petits tendeixen a imitar els comportaments dels adults. Recorda-ho i sigues un exemple per seguir consumint aliments saludables i mantenint una actitud positiva cap al menjar i l’activitat física.

Procura no tenir a casa aliments processats i ensucrats i busca alternatives més saludables.

Text: Júlia Farré, dietista i nutricionista col·legiada.

Si t’ha agradat aquest article, descobreix més consells aquí.

Contingut relacionat

  • Consells

Si el teu fill no vol llegums…

Els nens són grans seleccionadors dels aliments que mengen i...

  • Consells

Els nens sí que poden ser vegetarians

T’estàs preguntant si és saludable que els nens segueixin una...

  • Consells

Guia sana per tornar a l’escola

Després de les vacances toca tornar a l'escola i és...

  • Consells

Consells per a una alimentació sostenible

És hora d’avançar cap a una alimentació sostenible i saludable,...