Molt lleuger i ric en proteïna vegetal, el cuscús de fajol té un delicat gust de nous i un agradable toc cruixent. Una recepta senzilla amb ingredients bàsics (com la ceba, els cigrons i la fruita seca) enriquida amb el poder refrescant de la menta.
Aquesta nutritiva i completa recepta ens la comparteix Isa, de Delicias Kitchen
Posa el cuscús en una tassa d’aigua, porta’l a ebullició i continua la cocció fins que el líquid es consumeixi. Apaga el foc, tapa-ho i reserva-ho.
Trosseja les avellanes i les ametlles, pica les fulles de menta i ratlla la pell de la llimona. Reserva-ho.
En una paella, sofregeix la ceba tallada a làmines amb una mica de sal juntament amb una cullerada d’oli.
Quan la ceba estigui translúcida, incorpora-hi el moniato tallat en daus petits, salta-ho i afegeix-hi una cullerada sopera d’aigua. Tapa-ho, deixa-ho coure i afegeix-hi aigua si cal.
En el moment que les verdures estiguin mig tendres, afegeix-hi el cogombre (que hauràs laminat prèviament) i cou-ho una estona més, remenant de tant en tant.
Incorpora-hi les panses, els dàtils trossejats i el cuscús. Barreja-ho bé i afegeix-hi els cigrons cuits. Remena-ho i afegeix-hi la menta picada i la fruita seca.
En servir, aboca-hi per damunt una cullerada sopera d’oli d’oliva.