Consells

Descobreix les bondats de l’encens

Descobreix les bondats de l’encens, ja que des del mateix instant en què encenem la barreta, l’ambient es transforma i la fragància impacta directament en el nostre estat d’ànim. Però, perquè la influència sigui totalment positiva hem de rebutjar els encens sintètics, que contenen olis químics que desprenen substàncies nocives per a la salut, i escollir els naturals, capaços d’aportar benestar a la nostra llar i equilibrar les emocions. El sentit de l’olfacte té la capacitat de distingir fins a 10.000 olors diferents i, a més, és l’únic que no podem bloquejar a voluntat: està tan lligat a la respiració que no podem deixar d’olorar durant molt de temps. També és l’únic que se satura i al cap de pocs minuts de notar una olor deixem de percebre-la. Però, el més interessant és que no té mediació en arribar al cervell. De fet, immediatament després de fer olor té lloc un procés d’identificació i connexió amb el sistema límbic, la seu de les emocions. El sistema límbic, d’una banda, es connecta amb l’hipotàlem i per l’altre amb l’escorça cerebral. En l’hipotàlem hi ha el centre de regulació del sistema hormonal, des d’on es controlen moltíssimes funcions, com la relaxació o estimulació de l’organisme, el desig sexual, etc. En canvi, en l’escorça cerebral es localitzen les funcions de l’intel·lecte i hi ha una relació directa entre l’olor que ens arriba i la reacció cerebral. Per exemple, l’aroma de menta aclareix el pensament, el del romaní fa que es fixin millor les dades en la memòria i el de llimona agilitza la relació dels conceptes.

Descobreix les bondats de l’encens

Per tant, el simple fet d’encendre una barreta d’encens pot canviar l’atmosfera d’una estada en pocs minuts perquè les aromes desperten en cada un de nosaltres emocions particulars i úniques. Per descomptat, ens referim a encens naturals elaborats de forma artesanal a partir de resines, fustes i plantes seques, no als produïts a partir de fragàncies sintètiques i colorants artificials que ofenen el nostre olfacte i desprenen substàncies que poden influir negativament sobre la salut i el medi ambient. En general, els encens amb fragància de fusta són relaxants i equilibradors, els florals són dolços i suggestius i els de fruites i espècies resulten revitalitzadors i energitzants.
  • Encens japonès: es presenta en barretes molt fines i uniformes i els perfums són altament selectes i suaus.
  • Encens tibetà: les barretes són gruixudes i emeten fragàncies lleugerament orades, intenses i fresques.
  • Encens de l’Índia: és el més consumit de tots, però també el que més risc té de contenir olis químics si es compra a botigues que no ofereixen productes ecològics.

Contingut relacionat

  • Consells

El teu rostre parla de tu

El refranyer no s'equivoca: la cara és el mirall de...

  • Consells

Descobreix què diuen les celles de la teva personalitat

Descobreix què diuen les celles de la teva personalitat segons...

  • Consells

Exfoliant corporal amb cítrics – The Beauty Kitchen – Veritas

La pell és l'òrgan més gran del cos, i per...