Consells

Descobreix per què et ve de gust menjar dolç en excés

El desig intens de menjar llaminadures, xocolata o pastissos és molt comú i difícil d’ignorar. Intentar frenar-lo únicament amb la voluntat com a eina és del tot insuficient i acabem perdent la batalla. Només si coneixem el motiu d’aquesta apetència desesperada podrem donar al nostre organisme el que realment necessita.

Descobreix per què et ve de gust menjar dolç en excés

Estat anímic negatiu o depressió

El consum de carbohidrats augmenta l’alliberament de serotonina, un neurotransmissor amb gran importància en el control de l’humor i causant de la sensació de felicitat. Està comprovat que la negativitat incrementa el desig de menjar dolç perquè el cos necessita sentir l’impacte positiu de la serotonina. Què fer: menja aliments que augmenten la serotonina com peix blau, carn, ous, làctics, verdures fermentades (pickles o xucrut), plàtans, nous, llavors, cereals integrals i te verd.

Falta de son

Dormir poc fa que l’organisme produeixi més hormona de la gana al mateix temps que redueix la producció de l’hormona de la sacietat. Com a conseqüència, no reconeixem que ja estem plen i continuem menjant. Alhora, les recerques demostren que el dèficit de son fa que recorrem al sucre com a font d’energia ràpida. Què fer: cal marcar-se l’objectiu de dormir un mínim de set hores, i apagar les pantalles i el telèfon uns 30 minuts abans de ficar-se al llit. També és important no prendre cafeïna ni sucres refinats ni fer esport a la nit.

Nivells baixos de ferro

La manca de ferro fa que estiguem letàrgics i el cos reclama un plus de vitalitat, és a dir, sucre. Què fer: segueix un règim ric en ferro que inclogui espinacs, llavors de carbassa, llenties, rovell d’ou o carn vermella si no ets vegetarià.

Dieta pobra en carbohidrats de qualitat

Necessitem carbohidrats per funcionar i amb una dieta baixa en carbohidrats per aprimar-se és fàcil que al cap de tres dies ens llancem sobre els dolços sense control. En aquest punt ja no ens val el dolç moderat del moniato, la carbassa o el pa integral, volem pastissos, galetes, xocolata… Què fer: pots reduir els carbohidrats, però no eliminar-los completament. Aliments com la pastanaga, la remolatxa o els cereals integrals satisfaran plenament la necessitat de dolç.

Consum escàs de proteïna

Prendre proteïnes és important per mantenir estables els nivells de sucre en sang durant el dia. Per tant, si les eliminem a l’esmorzar i al dinar, les possibilitats de tenir un atac irresistible d’apetència de dolç cap a les quatre de la tarda són altíssimes. Què fer: inclou proteïna a tots els àpats amb fruita seca, llavors, bolets, llegums, seitan, tofu, tempeh, ous, peix, etc. I tingues preparat un snack proteic per prendre a mitja tarda. Gaudeix d’aquesta recepta de tempeh amb salsa d’ametlles.

Contingut relacionat

  • Consells

La constitució que tens t’indica què has de menjar

La constitució de les persones ve determinada per l’herència genètica...

  • Consells

Cereals i llavors sense gluten

Els cereals i les llavors sense gluten són els millors...

  • Consells

Descobreix 10 fermentats

Descobreix 10 fermentats que es consideren un superaliment ja que...