Receptes
Dhal amb verdures i arròs basmati
Típic de l’Índia, el dhal és un plat saborós i molt aromàtic, gràcies a les espècies, que aporta proteïna completa fruit de la combinación de les llenties vermelles amb l’arròs basmati.
Gaudeix d’aquest plat exòtic i nutritiu que et proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.

Dhal amb verdures i arròs basmati
Ingredients:
- 2 tasses de llenties vermelles
- 1 moniato
- 1/4 de carbassa cacauet
- 1/2 ceba
- 6-8 bolets Portobel·lo
- 1 llima
- 1 llauna de llet de coco thai
- 1 tros de 5 cm de gingebre fresc
- 2 cullerades soperes de curri en pols
- 1 cullerada sopera de garam masala
- 1 cullerada petita de cúrcuma en pols
- 1 cullerada petita de llavors de coriandre
- 1 cullerada petita de comí en pols
- 1 grapat de coriandre fresc
- 1-2 cullerades de ghee
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Per a l’arròs:
- 2 tasses d‘arròs basmati
- 1 tros de 5 cm de gingebre fresc
- 1 canonet de canyella
- 2-3 claus aromàtics
Elaboració:
- Renta i drena l’arròs.
- Cuina la varietat triada (blanc o integral) segons les instruccions del paquet, juntament amb la canyella, el gingebre i els claus.
- Una vegada fet, passa’l per aigua i drena’n el líquid. Reserva’l.
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Renta, pela i talla a daus petits la carbassa i el moniato. Barreja’ls en un bol amb una cullerada de garam masala i un rajolí d’oli d’oliva.
- Passa’ls a una safata de forn i enforna’ls durant uns 30 minuts o fins que estiguin daurats.
- Renta les llenties, escorre-les, renta-les una altra vegada, torna-les a escórrer i col·loca-les en una olla amb les tasses d’aigua i la cúrcuma. Barreja-ho i afegeix-hi una cullerada petita d’oli per damunt sense remenar.
- Sense tapar l’olla, cou les llenties a foc mitjà durant uns 15 minuts o fins que notis que han perdut fermesa. Vigila que no es quedin sense aigua i si veus que l’han absorbit afegeix-n’hi una mica més. Una vegada fetes, escorre-les i reserva-les.
- Escalfa el ghee a foc mitjà-baix en una olla (preferentment de ferro colat) i quan estigui calent incorpora-hi el curri i el comí en pols, el gingebre pelat i tallat finament (o ratllat) i les llavors de coriandre.
- Deixa-ho coure una mica perquè es deixin anar els sabors i afegeix-hi la ceba pelada i tallada a daus. Remena-ho perquè s’impregni de les aromes de les espècies i sofregeix la fins que agafi color, però sense que es cremi.
- Incorpora-hi els bolets tallats a tires i salta’ls fins que perdin la fermesa.
- Afegeix-hi la llet de coco, barreja-ho i cou-ho durant 3 minuts.
- Esprem dins de l’olla el suc de la llima, remena-ho, afegeix-hi les llenties i la verdura rostida, torna-ho a barrejar i, finalment, incorpora-hi una bona part del coriandre prèviament tallat, els espinacs, una mica de sal, i cou-ho 5 minuts més abans d’apagar el foc.
- Serveix-ho sobre un llit d’arròs basmati aromàtic i empolvora-ho amb la resta de coriandre fresc.
Contingut relacionat
- Receptes
Arròs basmati – Tècniques de cuina
L’arròs basmati és un bon aliat de la salut intestinal,...
- Receptes
Cuscús de fajol amb moniato
Molt lleuger i ric en proteïna vegetal, el cuscús de...
- Receptes
Crema de llenties vermelles – Fastgood
Crema de llenties vermelles, una forma molt pràctica d'incloure en...