Dolços nadalencs per a tothom

Torrons, bombons o neules són algunes de les postres més habituals per Nadal i de vegades es poden convertir en el malson de vegans i celíacs. La nostra selecció demostra que no sempre és així i abasta una gran varietat de dolços perfectes per equilibrar el menú i evitar els excessos de manera deliciosa. Dolços nadalencs per a tothom!

Dolços nadalencs per a tothom - Veritas

Pastissers i mestres torroners s’esforcen cada dia per astisfer la creixent demanda de dolços sense gluten o sense ingredients d’origen animal. A l’hora d’elaborar-los es descarten els sucres refinats i sintètics (que causen desmineralització, pujades i baixades de glucèmia, canvis d’humor i debilitament general) i s’aposta per sucres d’aborció lenta, com el xarop d’arròs o el d’atzavara, que és poc calòric, probiòtic i no provoca càries.

Dolços nadalencs per a tothom

Torrons

  • Torrons a la pedra: un clàssic amb ametlla, ratlladura de llimona i canyella. Endolcit amb sucre de canya, sense gluten i vegà.
  • Torró tou: conté un 64% d’ametlla torrada amb un toc de canyella. Endolcit amb xarop d’arròs, sense gluten i vegà.
  • Torró crocant amb sèsam: amb ametlla torrada amb pell i llavors de sèsam. Endolcit amb xarop d’arròs, sense gluten i vegà.
  • Torró de coco, xia i ametlla: una encertada combinació d’aliments molt nutritius. Endolcit amb xarop d’atzavara, sense gluten i vegà.
  • Torró amb cúrcuma: d’ametlla i enriquit amb nous i cúrcuma. Endolcit amb sucre de coco, sense gluten i vegà.
  • Torró amb gingebre: una versió innovadora del torró d’ametlla amb nabius, cacau i gingebre. Endolcit amb sucre de coco, sense gluten i vegà.

Panettone

El més tradicional és tallar-los en porcions verticals i servir-los tebis. A Itàlia se solen menjar sols, amb xocolata desfeta per damunt o acompanyats de gelat de vainilla. I sempre amb una copeta de vi dolç, com el moscatell.

  • Panettone d’espelta: té l’esponjositat i l’aroma propis de l’espelta i tot i que aquesta té un percentatge de gluten, és molt més tolerada per aquelles persones amb dificultats d’assimilació digestiva al gluten. Endolcit amb sucre de canta integral.
  • Minipanettone: s’elabora amb ous, mantega, panses sultanes, pells de taronja confitades, mel i llet en pols. Endolcit amb sucre de canya i sense gluten, també està disponible en format normal.
  • Pandolce vegà d’espelta: un pa dolç fet amb farina d’espelta, farina de soja i panses sultanes. Endolcit amb xarop d’atzavara i vegà.

Capritxos i altres temptacions

Alegra les sobretaules nadalenques amb les següents propostes, tan exquisides com equilibrades:

  • Bombons vegans amb fruites: assortiment de bombons de xocolata amb fruites diverses. Gerds, grosella negra, maracujà, pinya i plàtan. Endolcits amb sucre de canya, sense gluten i vegans.
  • Neules sense gluten: gràcies al midó de blat de moro són especialment cruixents. Endolcides amb sucre de canya i sense gluten.
  • Préssec en almívar amb melassa d’arròs: una conserva de préssecs de primera qualitat feta de manera artesanal i respectant els temps de cocció tradicionals. Endolcits amb melassa d’arròs, sense gluten i vegà.