Diccionari d'aliments

Dolços nadalencs saludables per a tots

Arriben les festes més gastronòmiques i familiars de l’any i també les més dolces. Sigui quin sigui el menú triat, les postres sempre inclouen torrons, polvorons, neules, bombons… i una infinitat d’exquisideses. Gaudeix de la nostra proposta de dolços nadalencs. Dolços nadalencs saludables per a tots - Diccionari d'aliments - Veritas A més del segell ecològic, és fàcil localitzar en molts dels nostres productes el certificat Fairtrade, que els distingeix com a articles de comerç just. Gràcies al comerç just es pot combatre la grandíssima desigualtat que existeix entre el que paguen els consumidors i el que reben els petits agricultors, ja que garanteix que milions de persones rebin una recompensa justa per la seva feina.

Dolços nadalencs saludables per a tots

Torrons vegans i sense gluten

Celíacs, intolerants al gluten i vegans poden gaudir de deliciosos torrons, com el d’ametlles, nous i cúrcuma o el de cacau, fruita i gingebre. Altres especialitats són el torró a la pedra, amb ametlla, ratlladura de llimona i canyella, endolcit amb sucre de canya; el tou, amb un 64% d’ametlla torrada i un toc de canyella, endolcit amb xarop d’arròs; el de crocant amb sèsam, amb ametlla torrada amb pell i llavors de sèsam, endolcit amb xarop d’arròs; i el de coco, xia i ametlla, endolcit amb xarop d’atzavara.

Torrons de tota la vida

Les varietats Veritas d’enguany són: Si t’agraden els clàssics, no et perdis els torrons d’Alacant i de Xixona, amb denominació d’origen, uns dels millors torros de l’empresa valenciana El Abuelo (amb diversos premis a la qualitat i el sabor). Els elaboren amb ametlla marcona de primera, mel, sucre i clara d’ou. Igualment deliciós resulta el torró a la pedra, sense mel i aromatitzat amb llimona i canyella. Els conegudíssims torrons Vicens tenen una línia ecològica desenvolupada pel mestre torroner Àngel Lluch, a la qual pertanyen els tradicionals d’Agramunt, d’avellana i d’ametlla; el de crema i el de crema cremada amb taronja caramelitzada, que combinen xarop d’arròs i sucre de canya per endolcir; el crocant d’ametlla; i el de praliné amb xocolata negra, amb un intens gust d’avellana torrada.

Especialitats italianes

Fidels a la tradició des de 1932, la família italiana Fraccaro ofereix:
  • Panettone: clàssic,  de set cereals i sense gluten.
  • Pandoro: d’espelta, de crema i pandoro de fruites confitades.
  • Pandolce vegà: elaborat sense greixos animals ni ou i endolcit amb xarop d’atzavara en lloc de sucre.
  • Veneciana: una bona opció per als qui no els agrada la fruita confitada i prefereixen la xocolata negra.

Polvorons, mantecados, neules i bombons

En la nostra àmplia oferta nadalenca no falten polvorons, mantecadosrosquilles i massapans, totalment lliures de margarines hidrogenades, sucre refinats i humectants. També tenim neules tradicionals, lleugeríssimes; neules sense gluten, molt cruixents gràcies al midó de blat de moro; assortiments de bombons sense gluten i vegans farcits de fruites; trufes; i préssec en almívar, una conserva tradicional elaborada amb xarop d’arròs.

I a més…

Acabem aquesta proposta destacant els galets gegants per fer la típica escudella; la pasta de canelons, que se solen menjar el dia de Sant Esteve; i els tes ioguis nadalencs: ideals per gaudir d’una bona digestió.  

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Galets farcits

Solen ser els protagonistes de la típica escudella de Nadal,...

  • Diccionari d'aliments

Canelons de bolets

Canelons de bolets, l'alternativa vegetariana als tradicionals canelons del dia...

  • Diccionari d'aliments

Bones i digestives festes

Els àpats nadalencs no solen ser gaire amics de la...