Ara a Veritas

El nostre nou uniforme és sostenible

El nostre nou uniforme és sostenible perquè s’elabora amb materials respectuosos amb el planeta. Per aconseguir-ho, hem treballat amb empreses amb les quals compartim una mateixa filosofia de treball responsable i sostenible.   Coincidint amb el nostre 15è aniversari hem decidit actualitzar els uniformes. Les nostres prioritats eren que fossin còmodes, moderns i, sobretot, sostenibles. Per aconseguir-ho, hem treballat amb dues companyies tèxtils líders en R+D i pioneres en tendències: Mud Jeans, una empresa de denim holandesa que treballa amb la valenciana Tejidos Royo, pionera en la innovació tèxtil i que disposa de la certificació de Global Recicled Standard, Fairtrade i BCorp, i Thinking Mu, una marca urbana i sostenible, establerta a Barcelona, certificada per Global Recicled i Fairtrade. El nostre nou uniforme és sostenible El resultat són unes peces innovadores i molt còmodes per treballar, en les quals s’han cuidat tots els detalls en relació amb el disseny i els materials, però sempre buscant la màxima sostenibilitat. El davantal texà de Mud Jeans Els nostres davantals són funcionals i atractius, i estan elaborats amb un 65% de cotó orgànic reciclat i un 35% de cotó orgànic.
  • 65% de cotó reciclat: aquest percentatge es compon de residus tèxtils que s’han transformat en fils de gran qualitat. Així s’evita el desaprofitament tèxtil, ja que entre un 10% i un 20% dels teixits usats per a la confecció acaben en abocadors. De fet, un 5% de l’espai total d’aquests abocadors l’ocupen els residus tèxtils, i el 95% d’aquests residus tèxtils es podria haver reciclat. • 35% de cotó orgànic: gràcies al cotó orgànic es pot obtenir un fil resistent i prou llarg per teixir. D’aquesta manera, s’aconsegueix la millor qualitat. El procés de tint requereix gran quantitat de productes químics tòxics i és una font massiva de contaminació de les aigües. En canvi, en els davantals Veritas no hem fet servir tints de cap mena. A més, l’energia utilitzada per reciclar i filar els fils és solar.
Els nous davantals duren més temps i quan estiguin gastats tornaran a començar el circuit, de manera que, sense generar residus, tindrem peces noves. El polo taronja de Thinking Mu Elaborats de manera respectuosa i ètica, els polos són 100% cotó orgànic. Per conrear-lo no s’utilitzen pesticides ni fertilitzants, de manera que es redueix l’impacte mediambiental provocat pel cultiu no ecològic. Aquest últim concentra ni més ni menys que el 18% de tots els pesticides utilitzats al món, que contaminen terres de cultiu i aqüífers. Igualment, el cultiu de cotó no ecològic exigeix enormes quantitats d’aigua i el reg dels camps ha causat sequeres importants en diverses zones del planeta. Per exemple, el mar d’Aral, conegut per ser un dels quatre llacs més grans del món, s’ha assecat en 40 anys a causa d’aquest cultiu intensiu. Per fer-nos una idea de l’envergadura de les xifres n’hi ha prou amb comparar la diferència entre els 2.700 litres d’aigua que es necessiten per fabricar una samarreta de cotó no orgànic amb els 278 litres que s’utilitzen per a una de cotó ecològic. Descobreix totes les nostres novetats!

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Menció a La Cuina Veritas als Premis Catalunya Ecodisseny

Menció a La Cuina Veritas als Premis Catalunya Ecodisseny 2017,...