Els nostres valors
Sis valors sustenten la nostra filosofia:
Salut: Per a nosaltres la salut és un eix bàsic i clau, alhora que és una de les principals motivacions dels nostres clients i consumidors de producte ecològic. Els aliments ecològics són més saludables, ja que no han estat tractats –ni en el seu procés de cultiu, ni de producció ni d’elaboració– amb productes químics de síntesi, com ara pesticides, herbicides, hormones, conservants artificials o estabilitzadors, potenciadors de sabor, etc. Són de més fàcil assimilació per part del nostre organisme i més rics en vitamines i minerals, entre altres propietats.
Sabor: Una de les característiques organolèptiques afavorida per la mateixa naturalesa dels productes ecològics és el sabor. L’absència de qualsevol element químic de síntesi i la producció artesanal permeten la recuperació del gust original dels aliments, a més de la seva aroma i color, mantenint intactes les propietats nutricionals i oferint productes que ens aporten un gran plaer en el moment del consum. Cura del medi ambient: El procés de producció –d’acord amb les directrius i normatives de l’agricultura i ramaderia ecològiques– és més respectuós amb el medi ambient perquè no genera residus tòxics que puguin danyar la terra i els aqüífers, alhora que amb la prohibició de a la producció d’organismes modificats genèticament. En conseqüència, es preserva la biodiversitat i es facilita la conservació de les espècies autòctones.
Proximitat: Promovem una agricultura ecològica responsable i socialment justa. Afavorim una relació que va més enllà del pur intercanvi comercial. Treballem junts: planifiquem amb l’agricultor les varietats a plantar i les quantitats. D’aquesta manera, assegurem el consum i la viabilitat del negoci, assumint compromisos a llarg termini que garanteixen al productor la rendibilitat de la seva inversió. És a dir, potenciem un creixement del mercat de productes ecològics que beneficia a tots els agents implicats. Aquesta mateixa planificació afavoreix la no-generació d’excedents en origen, minimitza la generació d’excedents en el punt de venda i la pèrdua de valor de producció. Tots els proveïdors segueixen al detall la nostra filosofia de treball i compleixen amb una de les nostres grans premisses: la proximitat. Perquè les empreses locals ofereixen garanties en el subministrament, alhora que utilitzen matèries primeres de la nostra terra. Afavorim la recuperació de la riquesa de les varietats autòctones que millor s’adapten a les condicions de la terra i clima en el qual es conreen.

Diversitat alimentària: Destinem permanentment recursos al desenvolupament de nous productes que no estaven disponibles al mercat amb certificació de producció ecològica, en un procés d’innovació continu, així com a l’optimització de la formulació d’alguns productes per oferir al consumidor la millor qualitat i propietats alimentàries i nutricionals. La rebosteria elaborada amb alternatives al sucre, més saludables, com el xarop d’atzavara, productes sense lactosa o farines de cereals, com el teff, sense gluten i d’alt valor nutritiu, són alguns dels exemples més evidents. Consum conscient i responsable: Afavorim un consum que sigui el resultat d’un procés de reflexió objectiu. Mitjançant la pedagogia i la divulgació d’informació que ens permeti un coneixement més específic de la realitat del món de l’alimentació, volem ajudar el consumidor a valorar un producte pel seu origen, pel seu procés de producció, pels seus valors nutricionals, alhora que volem el seu compromís en el desenvolupament d’un procés de compra i consum responsables, evitant al màxim el malbaratament d’aliments, apostant pel producte de proximitat i lliure de productes químics de síntesi, que permeti la sostenibilitat del nostre entorn.
Persones: Les persones són les que fan l’empresa. A Veritas comptem amb persones molt implicades amb un estil de vida saludable, amb formació i/o inquietud pel món de l’alimentació ecològica, i que amb la seva atenció, tracte i professionalitat a la botiga fan que l’experiència de compra a Veritas sigui altament valorada pels nostres clients.