Consells

Emocions i cicle menstrual

Totes les dones experimentem canvis anímics durant el cicle menstrual a causa de les fluctuacions hormonals. Per no ser escalves de les nostres emocions és important revisar l’alimentació i oblidar els hàbits poc saludables.

Emocions i cicle menstrual

No ens sentim igual quan estem menstruant que quan estem ovulant. De fet, s’ha observat que en la fase premenstrual (és a dir abans de la menstruació) els nivells de serotonina i endorfines comencen a baixar lleugerament de manera natural. Aquests dos neurotransmissors modulen les emociones, les ganes de dormir i fins i tot la sensibilitat. Per això, i depenent de la sensibilitat de cada dona a aquesta fluctuació hormonal, l’estat d’ànim es pot veure afectat.

Si a aquesta realitat li sumem una mala alimentació i uns hàbits poc saludables acabarem sent esclaves de les nostres emocions. Així, quan entreguem les necessitats que ens demana el cos al llarg del dicle menstrual ens autoconeixerem millor. I aquest és el primer pas per cuidar de debò la nostra salut física i emocional.

Per què el cos et demana xocolata?

Igual que passa durant les diferents estacions de l’any, els requeriments nutricionals canvien en funció de la fase del cicle menstrual en què ens trobem.

Per exemple, poc abans de la menstruació, els nivells d’estrògens estan baixíssims, la qual cosa significa que les condicions bioquímiques de l’organisme en aquest moment són úniques.

Així, les necessitats de l’organisme també ho són i, si no les cobrim, podem arribar a sentir-nos tristes, irritables, o fins i tot ens poden venir de gust aliments rics en sucres, com ara xocolata, pastissos, galetes, brioixeria, llaminadures…

Necessites vitamines del grup B

Uns nivells baixos de vitamines del grup B poden estar potenciant aquests alts i baixos emocionals. Inclou en la teva alimentació peix, ous, cereals integrals, llavors i fruita seca per evitar haver dèficit d’algunes de les vitamines del grup B.

Després de la regla augmenta l’energia

En el cicle menstrual femení tot és dinàmic. Després de la menstruació, els nivells d’estrògens que abans estaven baixos, comencen de nou a augmentar. I això porta canvis físics i emocionals, ja que augmenten els índexs de serotonina i endorfines, un fet que al seu torn condueix a un augment de l’energia, entusiasme i optimisme en general.

Per tant, també augmenten les habilitats verbals, cosa que fa que sigui un bon moment per fer presentacions, participar en debats i mantenir converses importants.

Descobreix quins són els beneficis de la menstruació.

Contingut relacionat

  • Consells

Visc la regla, soc poderosa

El moviment "Visc la regla, soc poderosa" l'ajuda a descobrir...

  • Consells

Què és la menstruació i quins són els seus beneficis

A més de sang, la menstruació conté mucosa, cèl·lules de...

  • Consells

Aliments que redueixen la síndrome premenstrual

Canvis d’humor, cansament, inflor abdominal, retenció de líquids… Si tens...

  • Consells

Com prevenir les infeccions d’orina

Tant les infeccions d'orina com les infeccions per càndides són...