Entrevistes

Gloria Carrión: «Cada vegada som més conscients que el món necessita un canvi»

Fa més de set anys, Gloria Carrión va crear el compte d’Instagram La Gloria Vegana (@lagloriavegana), que a poc a poc, i sense cap pretensió, s’ha convertit en una referència imprescindible per als que estan interessats en una cuina saborosa, cent per cent vegetal i elaborada amb honestedat, rigor i molt d’afecte.

Gloria Carrión, creadora de La Gloria Vegana

En el moment de fer aquesta entrevista tens 384.000 seguidors a Instagram.

És una bogeria: no sé com hem arribat fins aquí! Em sento molt responsable amb tot el que faig i dic, perquè sé que influeixo en una gran quantitat de persones.

Quin ha estat la teva recepta estrella?

Fa tres o quatre anys, el tofu marinat va marcar un abans i un després: la recepta es va fer viral i molta gent va començar a agafar-li el gust a aquest aliment. La rebosteria també funciona genial, em diuen que les meves receptes sempre surten bé.

Estem vivint un boom considerable del veganisme, una cosa que fa només cinc anys era inconcebible.

Crec que és per la visibilitat que se li està donant a les xarxes socials i perquè cada vegada som més conscients que el món necessita un canvi i ens estem posant les piles. I les empreses també ho estan fent.

Hi ha alguns riscos, ja que algunes empreses estan fent productes que són vegans, però que no són saludables.

Veganisme i salut no van necessàriament junts; és clar que com més saludable, millor, però el terme “vegà” no equival a “sa”. I sí, hi ha empreses que s’aprofiten d’aquesta confusió. Encara hi ha molt desconeixement i hi ha gent que creu que coses com “sense gluten” i “vegà”, per exemple, van al mateix sac, de manera que és important saber diferenciar.

Parla’m una mica dels teus inicis. Per què vas decidir canviar la teva alimentació?

Vaig començar per un tema de salut i no tant d’ideologia: simplement volia canviar la dieta i passar d’una d’omnívora a una cent per cent vegetal. Havia llegit molt sobre els beneficis d’aquesta mena d’alimentació, ho vaig voler provar i de seguida vaig notar que el meu cos agraïa el canvi. Després vaig veure que hi havia un munt de possibilitats a nivell culinari i em vaig informar, ja no sols en termes de salut, també sobre els beneficis en els àmbits social, animal, mediambiental… Em sentia cada vegada més orgullosa i el meu estil de vida va evolucionar de manera progressiva.

I va arribar la divulgació a través de La Gloria Vegana.

Va ser una casualitat. Quan vaig fer el canvi em vaig posar a buscar a internet receptes d’aliments que fins aquell moment no coneixia, com el tofu o el seitan. Vaig pensar que també volia compartir el que estava fent i vaig començar a fer fotos dels plats que menjava cada dia, sense cap pretensió. La cosa va anar creixent i avui el meu hobby s’ha convertit en la meva professió.

Per a molta gent la dieta vegana és avorrida i monòtona, però has demostrat que no és cert.

Per mi, monòton era el que menjava abans: sempre el mateix i sense creativitat.

La dieta vegana no té res de monòtona, hi ha centenars d’ingredients amb què es pot treballar!

La Gloria Vegana

Malgrat la molta informació científica que avala la dieta vegana, hi continua havent multitud de tòpics i reticències.

Quan jo vaig començar, explicava en un restaurant que era vegana i em deien: “Que ets què?”. Avui dia gairebé tothom sap què és, però hi ha una mica de por. Donem temps i continuem demostrant que és possible seguir una dieta vegana i saludable, com assegura l’OMS i moltes altres organitzacions.

Un consell per a algú que es vol fer vegà?

A més de seguir les recomanacions generals sobre suplementació amb B12, que és sagrada en vegetarians i vegans, sempre aconsello una consulta amb un nutricionista especialitzat, per aclarir dubtes. I que s’informin, que llegeixin, i gaudeixin dels sabors de la cuina cent per cent vegetal, amb la consciència tranquil·la d’estar-ho fent molt bé.

Entrevista d’ADAM MARTÍN. Director de “Sans i estalvis” a Catalunya Ràdio

Contingut relacionat

  • Entrevistes

Gloria Carrión: “que una mare de família et digui que gràcies a tu la seva vida ha millorat és increïble”

Gloria Carrión és l'autora del blog La Gloria Vegana, en...

  • Entrevistes

David Gasol: “fer una dieta vegetariana responsable beneficia tothom”

La crisi climàtica ens està obligant a replantejar-nos moltes coses,...

  • Entrevistes

Chloé Sucrée: “menjar de manera saludable no vol dir passar-se hores a la cuina”

Chloé Sucrée és la creadora de Biotiful Plan. Va començar...

  • Entrevistes

Xuan-Lan: amb el ioga qualsevol pot trobar el que necesita per sentir-se bé

Xuan-Lan és professora de ioga i divulgadora sobre els beneficis...