Consells

Espècies per controlar la diabetis

Canela, comí, clau i all. Inclou aquestes espècies en la teva dieta per controlar la diabetis. Espècies per controlar la diabetis - Consells - Veritas Més de cinc milions de persones tenen diabetis al nostre país (principalment del tipus 2) i els afectats són molt conscients sobre el tipus d’aliments que no els convenen. Evitar i controlar el consum de sucres simples i productes refinats és el principal objectiu, amb la finalitat de mantenir un índex de sucre estable a la sang. Avui parlarem dels aliments que sí que s’han de prendre i que poden contribuir a regular la glucosa de forma natural i sense contraindicacions. Incorpora les següents espècies a la dieta, de manera gradural i en proporcions apropiades, però sempre després d’ahver-ho consultat amb el metge.

Espècies per controlar la diabetis

Canyella

Té un efecte regulador de la glucèmia (índex de sucre en sang), ja que és capaç de frenar el pas del menjar digerit a l’intestií i, per tant, alenteix la transmissió de glucosa al torrent sanguini. En prendre-la, a més, les cèl·lules del fetge augmenten la sensibilitat a la insulina (l’hormona encarregada d’equilibrar la glucèmia). I té també la virtut de reduir els nivells de colesterol i triglicèrids, de manera que contribueix a la salut cardiovascular.
  • Consell: afegeix un polsim de canyella en pols a l’esmorzar diari, ja sigui als cereals o a la beguda vegetal. Una altra opció és prendre les infusions amb un canonet de canyella.

Comí

Contribueix a mantenir estable el sucre a la sang i controlar la insulina i el glucogen, per la qual cosa és ideal per a diabètics i prediabètics. Igualment, és un excel·lent carminatiu i una bona font d’antioxidants i ferro.
  • Consell: resulta perfecte per condimentar carn, peix, arrossos, cuscús i guisats.

Clau

Els estudis suggereixen que les persones que prenen clau amb assiduïtat experimenten un descens dels índexs de glucosa, triglicèrids i colesterol “dolent” (LDL). Els qui tenen diabetis tenen més risc de patir una malaltia cardiovascular i el clau contribueix a fluïdificar la sang i prevé la formació de coàguls.
  • Consell: es pot prendre en infusió, incorporar a receptes dolces i fer servir per aromatitzar pastissos, galetes i conserves. Així mateix, casa bé amb plats salats de carns consistents.

All

Va bé per contrarestar els efectes de la hiperglucèmia o excés de sucre, que sovint provoca glicació. La glicació apareix quan les molèciles de glucosa acumulades s’uneixen al col·lagen, cosa que desencadena un enduriment de la proteïna cutània i fa que la pell estigui més fràgil i deteriorada.
  • Consell: combina a la perfecció amb moltes receptes i també es pren en forma d’extracte, tot i que hi ha qui prefereix menjar els grans d’all crus sense que s’alter la seva capacitat digestiva.
Descobreix més consells relacionats amb la diabetis.

Contingut relacionat

  • Consells

Aliments que beneficien a les persones amb diabetis

La diabetis està associada a mb un increment de l'oxidació...

  • Consells

Iogurt, gran aliat de la diabetis

Iogurt, gran aliat de la diabetis, ja que la controla...

  • Consells

Endolcidors naturals per a diabètics

La natura ens ofereix endolcidors naturals per a diabètics, com...