Consells

Evita els tóxics durant l’embaràs

Durant la gestació cal vigilar més que mai l’exposició als tòxics, ja que n’hi ha molts que poden travessar la placenta i arribar al fetus. Descobreix els nostres consells per evitar els tòxics durant l’embaràs. Evita els tòxics durant l'embaràs - Consells - Veritas A banda de seguir una alimentació equilibrada i sana, cal no oblidar els consells següents per tal d’evitar tant com sigui possible els tòxics alimentaris.

Evita els tòxics durant l’embaràs

  • Evita els additius químics dels aliments industrialitzats: cal tenir una cura especial amb els endolcidors de síntesi com són la sacarina i l’aspartam, que, encara que no engreixen, poden resultan tòxics per al desenvolupament del fetus.
  • Limitar l’agricultura i la ramaderia no ecològiques: els aliments no ecològics contenen pesticides que són perjudicials per al futur nadó.
  • No prendre plantes medicinals: cal anar amb compte especialment durant el primer trimestre, tenint molta cura amb les que poden estimular les contraccions uterines, com són la farigola, la camamilla, la menta, el fonoll, la sàlvia, les fulles de gerds, la bardana i el julivert. Tampoc no s’han de prendre suplements de nutrients en dosis elevades, si no és que els ha prescrit un especialista.
  • Anar amb compte amb el consum de certs peixos: l’AESAN (Agència Espanyola de Seguretat Alimentària) recomana a les dones emabrassades i que donen el pit que eviitin el consum d’alguns peixos per la seva contaminació per metilmercuri. Per exemple: peix espassa, tauró, lluç de riu i tonyina (Thunnus thynnus), una espècie gran que normalment es consumeix en fresc o congelada i filetejada.
Descobreix la nostra col·lecció de consells per a l’embaràs.

Contingut relacionat

  • Consells

Fonts de calci durant l’embaràs

Les autoritats sanitàries adverteixen que durant l'embaràs les necessitats de...

  • Consells

Embaràs sense risc d’anèmia

A mesura que avança l'embaràs, i especialment a partir del...

  • Consells

Remeis naturals contra les nàusees de l’embaràs

Les nàusees són molt comunes durant els primers mesos de...