Fajol, un pseudocereal amb un alt porcentatge en proteïna, apte per a celíacs.
També destaca per la seva capacitat per escalfar l’organisme, alhora que tonifica i enforteix els ronyons; conté flavonoides, ideals per millorar la circulació, i equilibra el sistema nerviós.
Fajol hidratat
S’utilitza per fer creps.
Posa-ho en remull tota la nit per extreure’n el mucílag, que és el que substitueix a l’ou i la farina en les teves receptes.
Tritura a la batedora. Gràcies al mucílag la massa quedarà lligada.
Fregeix a la paella. Gràcies al mucílag podràs quallar-lo sense problema.
Fajol bullit
Es consumeix com l’arròs, barrejat amb verdures o els ingredients que prefereixis.
Bull una mesura de fajol per dos d’aigua perquè el cereal quedi solt.
Afegeix sal per alcalinitzar el cereal.
Quan comenci a bullir, tapa i baixa el foc al mínim perquè no es cremi. Bull durant 15 minuts aproximadament, fins que s’absorbeixi l’aigua per poder aprofitar-ne totes les vitamines.
Contingut relacionat
Tècniques de cuina
Com cuinar el fajol
Com cuinar el fajol per aprofitar-ne les seves qualitats nutritives i...
Tècniques de cuina
Fajol, ideal per a l’hivern
Fa fred i el cos ens demana aliments de naturalesa...
Tècniques de cuina
Blinis vegans
Recepta de blinis vegans, proposta pels nostres companys de viatge...
Utilitzem els nostres pròpies "cookies". Si continua la navegació considerem que accepta l'ús d'aquestes.