Consells

Farmaciola natural per augmentar la calor corporal

El fred ambiental afecta l’organisme i poden aparèixer problemes circulatoris, que es tradueixen en mans i peus freds, baixada de defenses i dolors osteoarticulars i musculars. Descobreix la farmaciola natural per augmentar la calor corporal. A l’hivern la natura tendeix a replegar-se, interioritzant la seva forá vital. La medicina oriental afirma que estar en salut és estar en harmonia amb les lleis de la natura, per la qual cosa hem de facilitar aquest procés d’interiorització amb un estil de vida i d’alimentació concrets perquè puguem gaudir de bona salut mentre duri l’estació. Per ajudar el cos a entrar en calor, opta per aliments rics en greixos saludables i, sense abandonar totalment els aliments crus, dona prioritat a coccions com l’escaldat i el vapor.

Farmaciola natural per augmentar la calor corporal

  • Gingebre: a més de les seves consegudes propietats digestives, el gingebre posseeix un gran efecte termogènic i vasodilatador. Pren-lo en infusió amb canyella i mel per estimular-ne l’efecte.
  • Ginkgo biloba: per les seves qualitats vasodilatadores perifèriques alleuja la mala circulació a les extremitats, una molèstia causada per les temperatures baixes.
  • Caiena: les espècies picants, com la caiena, escalfen el cos ràpidament i, si no tens problemes gàstrics, és aconsellable incloure-les en plats i infusions.
  • All: és el vasodilatador natural per excel·lència i possibilita que la sang arribi a tots els racons de l’organisme, de manera que així manté la temperatura òptima.
Descobreix els imprescindibles d’hivern.

Contingut relacionat

  • Consells

Cuina d’hivern

Cuina d'hivern, un menú elaborat per la dietista i experta en...

  • Consells

Gingebre – Tècniques de cuina

Gingebre, una arrel estupenda per prevenir i combatre refredats. Gingebre...