Gossos i gats

Com mantenir l’arbre de Nadal a resguard del teu gat

Ai, les festes!, aquesta època màgica de l’any en què les llums fan brillar les nostres llars i l’aroma de pi fresc omple l’aire… Un moment! Què és això? Un gat entremaliat mirant l’arbre de Nadal perfectament decorat, a punt per convertir-lo en el seu pati d’esbarjo personal? No et preocupis, ho tenim sota control. Et portem diversos trucs i consells per fer que el teu arbre de Nadal sigui a prova de gats sense treure la diversió al teu amic felí.

Com mantenir l’arbre de Nadal a resguard del teu gat  - Consells - Veritas

Com mantenir l’arbre de Nadal a resguard del teu gat

Tria bé la ubicació

El primer de tot és decidir on vols col·locar l’arbre. Tria un lloc que no sigui de fàcil accés perquè el gat no hi pugui arribar. Pot ser una cantonada o una habitació que puguis mantenir tancada quan no siguis a casa. Recorda: millor prevenir que curar.

Espera uns quants dies abans de començar a decorar

Deixa muntat l’arbre a casa un parell de dies abans de posar-te a decorar-lo. D’aquesta manera, el teu amic felí tindrà temps d’investigar, ensumar i grimpar. Quan hagi deixat de ser una novetat per a ell, pots començar a penjar tots els adorns. Per assegurar l’arbre, pots provar de fer servir ganxos i fil de pesca per subjectar-lo a la paret i al sostre. Assegura’t de mantenir aquestes cordes fora del seu abast perquè el teu amic felí no les vegi com una joguina nova.

Com mantenir l’arbre de Nadal a resguard del teu gat  - Consells - Veritas

Decoració a prova de gats

Tingues en compte el que penges a l’arbre. Evita les decoracions fràgils que es podrien trencar si cauen. Al seu lloc, utilitza adorns resistents fets de fusta, tela o plàstic apte per a mascotes. Al teu gat li encantarà joguinejar amb ells sense provocar cap accident.

Digues no als serrellets

Per més boniques que et semblin les garlandes de serrellet, poden ser extremadament perilloses si el teu gat les mastega. Els brins brillants i fibrosos poden causar greus problemes digestius si s’ingereixen. Posa al seu lloc decoracions alternatives com cintes de colors o garlandes de tela que siguin molt més segures per al teu entremaliat amic.

Desvia la seva atenció

Mantingues l’atenció del teu gat allunyada de l’arbre oferint-li opcions de joc alternatives. Les joguines interactives, els rascadors o les menjadores tipus trencaclosques poden mantenir-los mentalment estimulats i fer que sigui menys probable que vegin l’arbre com el seu pati d’esbarjo personal. A més, és una situació en la qual tots guanyeu, ja que els manté entretinguts i al mateix temps allunyats de possibles problemes. I mai és sobrer parar esment al llenguatge corporal dels gats per saber si estan d’humor o no per jugar.

Com mantenir l’arbre de Nadal a resguard del teu gat  - Consells - Veritas

Prova amb paper d’alumini

Cobrir la base i el terra del voltant amb paper d’alumini és una altra forma senzilla d’aconseguir que l’arbre de Nadal sigui a prova de gats. No els agrada la sensació d’aquest material, per la qual cosa ajuda a fer que els arbres siguin menys interessants. Quan hagin trobat coses noves i més emocionants per explorar, podràs desfer-te del paper d’alumini.

Atreu-lo cap a un altre espai

Si cap dels trucs anteriors funciona i el teu gat insisteix a apropiar-se de l’arbre, prova amb això: prepara-li un lloc còmode i atractiu a prop. Col·loca un llit per a gats o una manta acollidora amb alguns de les seves joguines preferides a prop de l’arbre. Això pot ajudar a canviar el seu enfocament i donar-li un petit espai propi des del qual gaudir de la diversió festiva.

Com mantenir l’arbre de Nadal a resguard del teu gat  - Consells - Veritas

En resum

Amb una mica de planificació i uns quants ajustos, podràs gaudir d’un Nadal tranquil amb el teu curiós amic felí. En crear un ambient segur i acollidor, et pots assegurar que el teu preciós arbre i el teu estimat gat convisquin en harmonia. Així que submergeix-te en l’esperit nadalenc, decora casa teva i deixa que comencin les festes. Us desitgem tant a tu com al teu amic felí un feliç (i segur) Nadal!

Felices (i felines) festes!

Text: Contingut cedit per Edgard & Cooper

T’ha agradat aquest contingut? Descobreix més consells sobre mascotes.