Companys de viatge

Figues de Lleida amb certificació ecològica i biodinàmica

Ecològiques i biodinàmiques, aquestes figues coll de dama són exquisides tant des del punt de vista organolèptic com nutricional. Es conreen a la finca Cal Pinela, a Alguaire (Lleida), amb una terra banyada per l’intens sol de l’estiu que és perfecta perquè les seves figueres centenàries ofereixin una menja única. Roc Feliu és l’ànima de Cal Pinela. Va heretar dels seus avantpassats aquesta finca familiar i un amor profund per l’agricultura ben feta. De fet, l’ilerdenc va ser pioner a apostar pel cultiu ecològic i el primer a conrear d’aquesta manera la figa coll de dama negra, una varietat d’intens color violeta amb una polpa carnosa que impregna el paladar d’una dolçor suau i melosa.
“La relació amb Veritas ha estat crucial en la meva trajectòria com a productor ecològic”
A Cal Pinela, la collita comença a l’agost i s’estén fins a finals de novembre. És la punta de l’iceberg d’un procés que s’allarga tot l’any i durant el qual compleixen la normativa ecològica rigorosament . «A més d’estar certificats pel CCPAE, ens regim pels principis de la biodinàmica i tenim la certificació Demeter, que és fins i tot més estricta que l’ecològica», puntualitza en Roc. Figues de Lleida amb certificació ecològica i biodinàmica -Veritas Els inicis no van ser fàcils i, sens dubte ., «la relació amb Veritas ha estat crucial en la meva trajectòria com a productor ecològic, no sols per la seguretat de poder organitzar cada any la campanya, sinó perquè és molt enriquidor treballar amb qui comparteixes filosofia i uns objectius que van més enllà de l’àmbit econòmic». La nostra filosofia és la de no utilitzar cap tractament que pugui afectar negativament el medi ambient, d’origen natural i sense efectes contaminants», explica en Roc. Figues de Lleida amb certificació ecològica i biodinàmica -Veritas Un altre dels molts objectius que comparteixen Cal Pinela i Veritas és procurar que la societat sigui més justa i en aquest marc s’enquadra la col·laboració amb el projecte agroalimentari ecològic Hortus de l’Associació Aprodisca, una entitat especialitzada en la integració social i laboral de persones amb discapacitat. «Ja estem treballant en una línia de melmelades, que s’elaboraran segons unes receptes antigues que hem recuperat i adaptat, i tenim en projecte una confitura de figues absolutament excepcional». Descobreix més productes amb cor Alimentació ecològica per a tothom i per a cada dia

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

Horta de Santa Clara – Companys de viatge

Els patés ecològics Horta de Santa Clara s'elaboren a mà...