Receptes
Fingers d’albergínia al forn
Cruixents i saludables, aquests fingers d’albergínia uneixen les propietats d’aquesta hortalissa, molt lleugera i digestiva, amb les de la farina de cigró, extraordinàriament nutritiva i una gran font de proteïna vegetal i fibra. I com que es fan al forn, es redueix el percentatge de greix.
Aquesta recepta, ideal com a aperitiu, te la proposa Rocío Montoya, de Veggie Boggie.

Fingers d’albergínia al forn
Ingredients:
- 1 albergínia
- 1 cullerada de farina de cigró
- 6 cullerades d’aigua
- 3 cullerades de formatge parmesà en pols
- Pa ratllat
- Sal
- Pebre
- All en pols
- Oli d’oliva verge extra
- Allioli
- Quetxup
Elaboració:
- Talla l’albergínia a rodanxes i cada rodanxa en 4 parts.
- En un bol barreja la farina de cigró amb 6 cullerades d’aigua fins a obtenir una barreja similar a la de l’ou batut.
- Suca els bastonets d’albergínia en la barreja, afegeix-hi l’all en pols i el formatge parmesà, salpebra-ho i remena-ho bé.
- Passa els bastonets per pa ratllat i col·loca’ls en una safata de forn folrada amb paper vegetal i greixada amb una mica d’oli d’oliva.
- Enforna’ls a 180 °C durant 30 minuts i gira’ls quan hagi passat la meitat del temps.
- Serveix els bastonets calents amb allioli i quetxup per dipejar.
Contingut relacionat
- Receptes
Crema de piquillos i albergínies
Crema de piquillos i albergínies, una combinació ideal que ens...
- Receptes
Pizza d’albergínia exprés
A qui no li agraden les pizzes? El secret de...
- Receptes
Torrades amb paté vegetal i tomàquets rostits
Lleuger, suau, cremós i saborós. Així és aquest paté vegetal...