Atención al cliente
De lunes a viernes de 9 a 20 h y sábados de 9 a 14 h (excepto festivos).
Maduixes, gerds i nabius! Les fruites vermelles Flor de Doñana inunden de color i sabor les nostres prestatgeries. Ecològiques, delicioses i saludables, cada petita peça atresora hores i hores de sol i la feina incansable de moltes mans. De Doñana a la taula: gaudeix-ne!
Fa més de dues dècades, Juan María Rodríguez Borrero emprenia un projecte agrícola a Almonte, Huelva, la terra que el va veure néixer. Emmarcats en ple Parc Nacional de Doñana, considerat la més gran reserva ecològica d’Europa, els cultius que impulsava només podien ser ecològics, ja que “és l’única manera de ser completament respectuosos amb l’entorn”, afirma Rodríguez.
Primer van arribar les maduixes; després, els gerds, les mores i els nabius; i més tard, les figues i les magranes.
Així, de manera progressiva, vam consolidar un equip que conjumina la saviesa tradicional amb la recerca més capdavantera; i justament va ser aquesta manera de fer, junt amb la defensa de Doñana i els valors socials, el que va cridar l’atenció de Veritas, quan ens vam conèixer a la Fira Biofach.
Juan María Rodríguez Borrero, Flor de Doñana.
Avui, molts anys després, les dues companyies continuen col·laborant i confiant l’una en l’altra:
Després de tant de temps, ja som amics i ens continua unint la passió per la natura, l’alimentació ecològica i la sostenibilitat social i mediambiental.
Juan María Rodríguez Borrero, Flor de Doñana.
A Flor de Doñana tenen clar que la gestió ecològica és una finalitat en si mateixa i la millor recepta per preservar la salut del sòl, l’aigua i la biodiversitat. Tenen les més importants certificacions socials a escala europea i mundial, que acrediten el seu bon fer, i practiquen l’agricultura regenerativa, “en què es busca una retroalimentació entre la fauna, la flora i les persones: els animals són part del procés de cultiu, els seus excrements serveixen d’adob i algunes espècies s’encarreguen d’eliminar de manera natural les plagues”. La fita és conservar el preuat ecosistema de Doñana “perquè els nostres fills, nets i les generacions següents puguin viure’l i gaudir-ne”.
La immensa majoria dels seus treballadors són d’Almonte i fomenten la conciliació familiar, el principi d’igualtat –amb un 80% de dones a la plantilla– i les relacions justes.
Som una empresa socialment justa, un dels motors econòmics de la zona, i sempre estem disposats a col·laborar amb associacions, residències, centres de salut i l’Ajuntament, cedint producte per als qui el necessiten.
Juan María Rodríguez Borrero, Flor de Doñana.
Entre alguns dels seus projectes més rellevants hi ha l’optimització de l’energia solar per reduir la petjada de carboni i arribar a ser carbon neutral; el seu objectiu Freeplastick 2022, que implica que tots els seus envasos siguin biodegradables i estiguin lliures de plàstic; i, dins de la seva estricta política d’estalvi d’aigua, la participació a LIFE 4Doñana, un projecte sobre els beneficis ambientals, productius i econòmics d’un nou sistema de reg a demanda mitjançant el qual cada planta marcarà la quantitat d’aigua que veritablement necessita.
En Juan María està especialment orgullós dels nombrosos reconeixements obtinguts els últims anys, que avalen el seu treball i esforç. El 2018, es van convertir en la primera empresa agroalimentària espanyola a aconseguir el certificat internacional B Corp; el 2019, van obtenir el premi de Millor Empresa per al Món 2019 en la categoria d’Environment; i el 2021, han estat un dels premiats als Best for the World, uns guardons que reconeixen cada any les empreses B Corp que aconsegueixen la màxima puntuació en les àrees de comunitat, clients, medi ambient, governança i treballadors.
Les maduixes ecològiques tenen un potencial anti-cancerigen molt més gran...
Herbes de Can Riera és un dels nostres companys de...
Aquesta secció és per explicar-te històries. Les històries dels nostres...