Coneix-nos

Forn

La història

La història del nostre pa ecològic es remunta als inicis de la companyia. Des del principi, vam voler tenir un obrador propi i que aquest fos un senyal d’identitat. Volíem oferir pa de debò als nostres clients i sempre vam tenir molt clar que l’Obrador de Veritas era la millor resposta a aquesta idea.

És així com, tornant d’un viatge de prospecció, els socis van passar per un barri de París on van veure una fleca amb un rètol que deia “Le pain biologique” i una cua de gent que feia la volta a l’illa de cases. Van decidir entrar i preguntar per l’amo. La casualitat va voler que fos allà en aquell moment i que es mostrés molt interessat en el projecte Veritas, de manera que va accedir a ajudar-los a muntar l’obrador i el primer forn. Així va ser com el nostre mestre forner va ser a França per aprendre a elaborar pa ecològic segons la tradició més artesana, sense additius químics i amb el gust de sempre.

El pa de Veritas

La nostra intenció és fer un pa honest i de debò, sense floritures; cuidant els processos i les matèries primeres amb les quals s’elabora. El pa és un producte fermentat i, com a tal, exigeix un temps adequat de fermentació perquè tots els organismes implicats en el seu desenvolupament puguin exercir la seva funció. És important tenir en compte que el pa és un producte viu i que cal tractar-lo amb el màxim respecte.

Els ingredients bàsics d’un bon pa són aigua, farina, sal i massa mare. Depenent de l’ús que li donarem, utilitzem masses mare de cultiu propi (MMCP) o preferments fets amb llevat fresc. Totes dues elaboracions ens permeten aconseguir l’aroma i la crosta que volem en cadascuna de les nostres varietats.

Elaborem les peces una a una, buscant sempre que el producte sigui el més artesà possible. El nostre respecte pel forn és el que ens ha permès oferir la gamma més àmplia de pa, brioixeria i pastisseria ecològica del mercat.