Galets farcits

Solen ser els protagonistes de la típica escudella de Nadal, però si vols sorprendre els teus comensals serveix els galets gratinats i farcits de xiitakes i maitakes, dos bolets molt saludables que imprimeixen a la recepta una aroma i una textura inconfusibles.

Aquesta recepta nadalenca la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.

Galets farcits - Receptes - Veritas

Galets farcits

Ingredients:

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180ºC.
  2. Posa a escalfar en una olla aigua abundant amb una cullerada de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi els galets i cou-los segons les instruccions. Escorre’ls i reserva’ls.
  3. Mentre es fa la pasta, neteja els bolets amb un drap humit i talla’ls en cubs petits. Pela i trosseja la ceba també en cubs.
  4. En una paella antiadherent tira un rajolí d’oli, afegeix-hi la ceba i sofregeix-la a foc mitjà fins que estigui daurada.
  5. Incorpora-hi el gingebre i barreja’l amb la ceba durant 1 minut.
  6. Afegeix-hi els bolets i cou-ho tot a foc mitj+a. Deixa que els bolets deixin anar tota l’aigua i agafin una mica de color durant uns 15 minuts més o menys.
  7. Quan faltin uns 3 minuts perquè els bolets estiguin fets, afegeix-hi el coriandre tallat molt fi, un pessic de sal i una mica de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé durant un parell de minuts, apaga el foc, escampa-hi 4 cullerades de formatge gouda ratllat i torna-ho a barrejar.
  8. Amb l’ajuda d’una cullera petita, emplena els galets amb la barreja i col·loca’ls en una safata de forn.
  9. Aboca-hi la beguda vegetal i escampa la resta del formatge per damunt. Gratina-ho durant uns 25 minuts i serveix-ho calent.

Descobreix una altra recepta nadalenca: canelons de bolets.